• Ad Spruit en zijn zoons Rudi en Peter bij de bedrijfshal aan de Aardvletterweg.
• Ad Spruit en zijn zoons Rudi en Peter bij de bedrijfshal aan de Aardvletterweg. Foto: Aangeleverd
advertorial

Bouwbedrijf Spruit bestaat vijftig jaar

Zakelijk 1.112 keer gelezen

MONTFOORT • Op 6 mei 1974 schreef Ad Spruit zich in bij de Kamer van Koophandel en startte hij zijn timmerbedrijf. Nu 50 jaar later is Bouwbedrijf Spruit uitgegroeid tot een solide en allround bouwbedrijf met een vast team vakmensen en is het bedrijf een begrip in de regio. Een 50-jarig jubileum, dat moet gevierd worden.

Wat begon met het timmeren van vogelhuisjes, tuinhuizen en trappen groeide al snel door naar een volwaardig bouwbedrijf. Nieuwbouw, aanbouw en verbouw voor de particuliere en zakelijke markt, de diversiteit aan bouwprojecten breidde snel uit. Van jongs af aan hebben zoons Rudi en Peter al veel zaterdagen en vakanties op de bouwplaats gewerkt, maar vanaf 1997 kwam Rudi officieel in dienst en in 2001 ook Peter. De twee zoons werden in de loop der tijd mede-eigenaar van het bedrijf, zodat Ad een stapje terug kon doen. Maar Ad, die dit jaar de mooie leeftijd van 75 bereikt, is nog altijd actief in het familiebedrijf.

Blijven meebewegen

In 50 jaar is er veel gebeurd. Het bouwbedrijf is blijven meebewegen met deze veranderingen. Een mooi voorbeeld hiervan was het gebruik van kunststof kozijnen in de bouw. Al in 1985 ontwikkelde het bedrijf zich als een specialist in kunststof kozijnen en bleef zich verdiepen in de laatste ontwikkelingen hierin. En dat geldt voor veel facetten binnen de nieuwbouw en verbouw. Door de diversiteit aan kunde binnen het bedrijf had het bouwbedrijf steeds de mogelijkheid om zich aan te passen en te innoveren. 

Regionaal sterk

In iedere wijk in de regio heeft het bouwbedrijf wel iets gedaan. Een aanbouw, een dakkapel of een huis gebouwd. Door veel tijd en energie in service en nazorg te steken, zorgt het bouwbedrijf dat mensen tevreden zijn en terugkomen. Zo houden zij de werkregio klein en is het eenvoudig om even langs te gaan bij een klant. Voor de vakmensen buiten is het fijn dat ze bijna nooit ver hoeven te rijden naar een werk. Ad Spruit: ‘We zijn altijd sterk geweest in het meedenken met onze klanten, meebewegen met de markt en we zijn altijd kwaliteit blijven leveren. Daardoor kunnen we rekenen op een vaste klantenkring en hebben we ons ook in moeilijke tijden staande gehouden.’

Jubileumactiviteiten

Het 50-jarig jubileum wordt gevierd met een feestdag en een bedrijfsuitje. En wie jarig is trakteert! Daarom wordt er op verschillende zorg- en vrijwilligerslocaties in Montfoort deze week taart uitgedeeld. Ad, Peter en Rudi gaan op verschillende adressen langs om mensen van deze organisaties te verrassen.

Op naar de toekomst

In 2023 is de bedrijfshal aan de Aardvletterweg uitgebreid met de naastgelegen bedrijfshal. Met deze extra ruimte, een goed team aan vakmensen en een 3de generatie Spruiten die geregeld in de werkplaats te vinden is, is het bedrijf klaar voor de toekomst. Klaar om een sterk en no nonsens bouwbedrijf te blijven voor klanten met grote en kleine bouwprojecten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Minister Hugo de Jonge opent nieuwe fabriek van Daiwa House in Montfoort
Minister De Jonge opent productielijn flexwoningen in Montfoort Nieuws 16 mei, 19:11
Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner in IJsselstein Nieuws 16 mei, 16:29
 • Waterraad 2023-2024
Jongeren mogen meedenken met het waterschap Nieuws 16 mei, 13:39
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws 16 mei, 12:46
Afbeelding
Lopikse raad gaat unaniem akkoord met financiële bijdrage voor lokale partijen Nieuws 16 mei, 12:11
Dominique Dolstra (links) samen met haar moeder Jos Dolstra (rechts)
Vier generaties dansvirus: Dolstra Dance Centre Nieuws 15 mei, 12:02
• Christa, Aline en Esther in het midden van de kruidentuin.
Historische Kruidentuin groen pareltje in IJsselstein Nieuws 15 mei, 08:00
Afbeelding
Fietser omgekomen bij ernstig ongeval op Broeksdijk in IJsselstein update 14 mei, 16:48