• Alles
  • (1)
    Kinderevenement

Let's sit down: Indië herdenking

vrijdag 16 augustus 20:00 uur

Nico van Asdonck

Waar in Den Haag op 15 augustus tijdens de Nationale Indië-herdenking zal worden stilgestaan bij de slachtoffers van de Japanse bezetting gedurende de Tweede Wereldoorlog, zal hier op 16 augustus een lokale en geheel eigen invulling aan worden gegeven in Linschoten.

Initiatiefnemer Nico van Asdonck organiseert namelijk een samenzijn, oftewel 'kumpulan', waar onder genot van een kop koffie/thee met elkaar gesproken kan worden over deze Indische periode. Het doel? De tijd nemen om de geschiedenis van Nederlands-Indië door te geven, met elkaar én voor elkaar. Verhalen door jong én oud Op 15 augustus 1945 werd de Japanse bezetting van Nederlands-Indië gestaakt: een historisch kantelpunt. Vanwege de oorlog wonen er vandaag de dag maar liefst twee miljoen mensen in Nederland met wortels in Nederlands-Indië. Ieder met een eigen verhaal. Verhalen en herinneringen die het waard zijn om doorgegeven te worden. Generatie op generatie: van oud op jong én van jong op oud.

Brandend zand

Tijdens de lokale Nederlands-Indië herdenking zal daarom het verhaal van de bezoeker centraal staan. Een ieder met Indische/Indonesische ervaringen is van harte welkom om zijn/haar ervaringen te delen. Vorig jaar gebeurde dit centraal, maar dit jaar zullen de gesprekken plaatsvinden aan de koffietafel. Voor muzikale omlijsting is tevens gezorgd: liedjes als Terang Bulan, Burung kaktua, Brandend Zand en Ritme van de regen zullen door een ensemble gespeeld worden onder het genot van koffie, thee met spekkoek, kelepon en wadjik Geïnteresseerden, muzikanten en vocalisten: méér dan welkom Neem de tijd om elkaar te ontmoeten in het gesprek: let's sit down! Eenieder die behoefte heeft aan een gedenkwaardig samenzijn of gewoon geïnteresseerd is in de achtergronden van Indische streekgenoten, is op vrijdag 16 augustus om 20:00 uur in Bij de Tol aan het juiste adres.

Voor muzikanten en/of vocalisten die betrokken willen zijn in de muzikale omlijsting van de herdenking staat de deur ook wijd open. Zij kunnen contact opnemen met Nico van Asdonck via: 06-26254391 of info@pinda-saus.nl. Zin om de tijd te nemen? U bent van harte welkom!


deel deze activiteit

Locatie

Bij de Tol
Linschoten
Nieuwe Zandweg 12
3461ah


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.