• Alles
  • (20)
    Algemeen
  • (1)
    Theater
  • (1)
    Inloop-Opendag

Veteranenlezing

zaterdag 21 september 16:00 uur

Foto:

De Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert op zaterdag 21 september vanaf 16.00 uur een Veteranenlezing met aansluitend de traditionele "blauwe hap" en barbecue in Tjonkie in Oudewater. Spreker is luitenant-kolonel Gwenda Nielen over "Militair & Thuisfront" en haar ervaringen op uitzending in Irak en Afghanistan.

De bijeenkomst is toegankelijk voor veteranen uit de Lopikerwaard en hun partners. Ook andere belangstellenden zijn welkom. De lezing vindt plaats in Tjonkie, Touwslag 2 in Oudewater, op zaterdag 21 september vanaf 16.00 uur. Na afloop van de lezing kunnen de veteranen onder het genot van een drankje elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Aansluitend is er een nasibuffet en de satéstokjes kunnen op de barbecue.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot uiterlijk 8 september via info@veteranen-lopikerwaard.nl of 06-51011492. Aan de deelnemers wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van € 5,00 per persoon voor veteranen en € 7,50 per persoon voor partners en andere niet-veteranen.

Over Gwenda Nielen 

Luitenant-kolonel Gwenda Nielen is in 1999 begonnen op de KMA in Breda. Ze is officier bij de geneeskundige troepen en gespecialiseerd in sociologie, gedrag en innovatie. Ze noemt zichzelf avonturier en levensgenieter.

Gwenda heeft aan diverse missies in Irak en Afghanistan deelgenomen. Bij het Provincial Reconstruction Team (PRT) voor de missie ISAF in Uruzgan, Afghanistan, deed ze meerdaagse patrouilles en kleinschalige projecten als middel om een goede relatie met de lokale bevolking op te bouwen. In 2010-2011 heeft Gwenda onbetaald verlof genomen met haar partner (VN-militair) mee te gaan naar Syrië. In 2016 was ze uitgezonden naar Mazar-e-Sharif (Afghanistan). Daar werkte ze voor de NATO-missie 'Resolute Support' aan strategische communicatie. Het gaat dan om consistente en coherente communicatie in beeld, woord en daad, met name gericht op de lokale bevolking.

In haar lezing neemt Gwenda ons mee naar haar ervaringen als uitgezonden militair, maar ook als thuisfront tijdens de uitzendingen van haar partner. Ze verhaalt over haar avonturen in Irak en Uruzgan, en over hoe ze de avonturen van haar partner in Uruzgan thuis meebeleefde. Over op uitzending gaan terwijl je een dochter thuis hebt en over thuis zijn met je dochter terwijl je partner op uitzending is.

De lezing van Gwenda gaat over ervaringen delen, dichterbij elkaar komen maar ook over afstand. Over wat al die ervaringen haar hebben gebracht en hoe het haar heeft gemaakt tot wie ze nu is. Over 'de veteraan'. Over beeldvorming. Over trots.


deel deze activiteit

Locatie

Tjonkie
Oudewater
Touwslag 2