• Alles
  • (1)
    Evenement
  • (1)
    Muziek

Intocht Sint Oudewater

zaterdag 23 november 13:45 uur

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan komt de Pakjesboot met Sinterklaas en zijn Pieten naar Oudewater. Gewijzigde vaarroute. Afmeren bij IJssalon Roberto. Daarna te voet naar De Markt. Om 13.45 uur ontvangst op De Markt. Om vervolgens zijn intrek te nemen in het Stadhuis, dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot Pietenhuis. Langs de route is er de mogelijkheid om de Sint en zijn Pieten een handje te geven. Vanaf 14.30 uur activiteiten in de binnenstad met stempelkaart. O.m. Pietendrankje melken, mijter knutselen en inpakcursus.

Er verandert veel dit jaar. Als eerste is de vaarroute aangepast. De Sint en zijn gevolg zullen afmeren op IJssalon Roberto. Hiervandaan loopt hij te voet naar De Markt waar hij zal worden begroet door de Loco-burgemeester. Op het verzoek van Sint en zijn Pieten, zal de Sint ook dit jaar zijn intrede doen in het Pietenhuis in Oudewater. Het verblijf is voorgaande jaren zo goed bevallen, dat zij dit jaar wederom gebruikmaken van het Oude Stadhuis op de Visbrug om te verblijven tijdens de Sinterklaasperiode. Ook vond de Sint het heel bijzonder om vorig jaar zoveel tijd te kunnen besteden aan het op de foto gaan met de kinderen, het schudden van handjes en in ontvangst nemen van vele prachtige tekeningen. Hij maakt daar dit jaar alle tijd voor in het Pietenhuis. En of het nog niet genoeg is heeft Sinterklaas de winkeliers van de binnenstad zover gekregen mee te doen aan het grote feest. De binnenstad zal bruisen als nooit tevoren.

13.45 uur: Aankomst op De Markt

Sinterklaas en zijn Pieten arriveren om 13.45 uur op De Markt. Op de kade zijn Koert Westerman en Razende Reporter Sjors van Zandwijk vanaf 13.00 uur aanwezig om live verslag te doen van de intocht. Studio Max Dance zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan zodat niemand het koud krijgt wanneer we vol verwachting wachten op de Pakjesboot.

14.30 uur: Opening Pietenhuis Oudewater

. Daarna neemt Sinterklaas officieel zijn intrek in het Pietenhuis. Hier kun je met Sinterklaas op de foto en kun je een kijkje nemen in het Pietenhuis. Je kunt er zien waar alle Pieten slapen, eten en zich voorbereiden op 5 december. Wie weet zie jij in het Pietenhuis wel je eigen tekening of verlanglijstje hangen!

Vanaf 14.30 uur: Activiteiten in de binnenstad

Nadat de Sint van De Markt is vertrokken krijgen alle kinderen een stempelkaart. Op deze kaart staan winkels aangegeven die Sinterklaas-activiteiten organiseren, zogenaamde Pieten Plekken. Denk aan een Pietendrankje melken bij de kaaswinkel, een mijter knutselen bij de kledingwinkel en inpakcursus bij de boekenwinkel. In totaal zijn er minstens 20 activiteiten te doen. Leuk toch?

Dank aan de vrijwilligers!

Op de dag van de Intocht en in de aanloop hiernaartoe zijn ruim 75 vrijwilligers actief om alle kinderen een plezierige intocht te bezorgen. Dankzij de inzet van de vrijwilligers, ondernemers en scholen uit Oudewater trekt dit evenement jaarlijks vele bezoekers uit Oudewater en omstreken. Houd er rekening mee dat er die dag een parkeerverbod geldt op de Korte Havenstraat, het advies is om te voet of met de fiets te komen. Ook zijn de Leeuweringerstraat, Korte Havenstraat en de Peperstraat (in de middag) afgesloten voor doorgaand verkeer. Net als vorig jaar zijn er huisregels van toepassing op dit evenement, je kunt deze terugvinden op onze website: http://www.sinterklaasoudewater.nl/ en op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/intochtsinterklaasoudewater/ . Bij betreding van het evenement ga je automatisch akkoord met de huisregels.

Wilt u meer informatie over dit evenement, dan kunt u contact opnemen met:

Stichting Intocht Sinterklaas Oudewater info@sinterklaasoudewater.nl


deel deze activiteit

Locatie

De Markt
Oudewater