• Alles
  • (1)
    Muziek

Natuurwerkdag Gemeente Oudewater

zaterdag 2 november 10:00 uur

LandschappenNL

Op zaterdag 2 november gaan vrijwilligers aan het werk voor het beschermen en behouden van natuur en landschap tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag met als thema biodiversiteit. Door heel Nederland gaan deelnemers aan de slag voor wilde bijen, vlinders, watersalamanders en nog veel meer soorten. In de Gemeente Oudewater kun je ook mee doen. Doe mee! Samen buiten aan de slag, dat kan op zaterdag 2 november bij jou in de buurt. Er zijn ruim 45 locaties in provincie Utrecht. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. En bovenal draag je dan ook nog eens bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. Denk aan: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, wilgen knotten, fruitbomen snoeien, takkenrillen maken. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Stichting De Parel van Oudewater gaat fruitbomen snoeien, wilgen knotten en andere werkzaamheden verrichten in een natuurgebied. Meld je nu aan via www.natuurwerkdag.nl. 

Het thema biodiversiteit Het verlies aan biodiversiteit, de afgelopen decennia ruim 70%, is een grote zorg. Biodiversiteit is de verscheidenheid aan soorten van levende organismen binnen een bepaalde omgeving. Oftewel, het aantal soorten planten en dieren in een bepaald gebied. Dit geheel is voor ons als mens van levensbelang. Het zorgt tenslotte voor de zuurstof die wij inademen, levert een gezonde bodem voor voedselproductie en zoet water en niet te vergeten: het is de groene leefomgeving van planten en dieren. Tijdens de Natuurwerkdag help je natuur in jouw omgeving. LandschappenNL is initiatiefnemer van de Natuurwerkdag. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt dankzij de Postcode Loterij.


deel deze activiteit

Locatie

Hekendorp
Oudewater