• Alles
  • (1)
    Evenement
  • (1)
    Muziek

PEP-Talks Energietransitie en Vergroening

zaterdag 2 november 19:30 uur

Onno Cleijpool

De Lionsclub Het Stigt is een maatschappelijk betrokken serviceclub. Wij bieden een platform aan bevlogen, inspirerende en enthousiaste mensen die dichtbij en op een bijzondere wijze zich inzetten voor onze Maatschappij. Met enige trots presenteren wij zowel in Linschoten als in Montfoort de eerste uit een serie van vijf inspirerende PEP - Talks over zaken die ons in het dagelijkse leven raken. Twee enthousiaste sprekers zullen aftrappen met verhalen over de impact van de energietransitie en hoe wij (en jij) onze planeet blijvend kunnen vergroenen. Het geeft voldoende stof tot nadenken! De avond wordt afgesloten met een boeiende duurzaamheid paneldiscussie waarbij o.a. ook Rijkswaterstaat zal aanschuiven. Tijdens de borrel en de duurzaamheid test, is er voldoende gelegenheid dieper op de materie in te gaan. Wij nodigen u graag uit om een van onze events bij te wonen. - 2 november inloop 19:30 aanvang 20:00 Trefpunt Linschoten - 14 november inloop 19:30 aanvang 20:00 Oude Stadhuis Montfoort Op beide avonden gaan wij in op de twee thema's met de sprekers. U kunt zich aanmelden via onze website https://hetstigt.lions.nl/lions-pep-talk-series-0. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en maakt het mede mogelijk om soortgelijke activiteiten te organiseren.

Thema 1 Energietransitie Onze eerste spreker Enrico Fazzi is werkzaam bij een grote netbeheerder. Het thema van hem luidt: "Met z'n allen in de Energietransitie! "De geest is uit de fles" Uit persoonlijke en professionele interesse volgt hij de bewegingen in de energietransitie. Hij daagt u uit om na te denken over de waarheden, onwaarheden en percepties van de energietransitie.

Thema 2 Vergroening Wim van de Zwan, een voormalig IT-projectmanager van de KLM, presenteert zijn bevlogen verhaal over Vergroening van een stukje woestijn in India. "My Colour is Green" De woestijnen groeien en dat gaat volgens de Verenigde Naties 120 miljoen nieuwe vluchtelingen opleveren! Die enorme omvang wordt vooral verklaard omdat maar liefst 40% van de wereldbevolking (2 biljoen mensen) leeft in droge gebieden. Het merendeel is arm en leeft van minder dan een dollar per dag. Het lijkt haast onmogelijk om voor hen een oplossing te vinden die hun leven verbetert, of een oplossing die het landschap herstelt en leidt tot meer inkomsten. Idealiter zouden er in de woestijn commercieel gezonde boerderijen moeten komen….Het klinkt raar, maar we zijn daar bijna.


deel deze activiteit

Locatie

't Trefpunt
Linschoten
Jacob Barneveldstraat 17
3461ga


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.