• Alles
  • (20)
    Algemeen
  • (1)
    Theater
  • (1)
    Inloop-Opendag

Persbericht over Concert 10 november

zondag 10 november 14:00 uur

Foto:

Concert  heksen, magiërs en gekken

Wilt u in november eens iets anders horen? Iets dat even goed past bij het najaar en Halloween? En bij Oudewater als voormalige heksenhoofdstad van Europa? Kom dan zondag 10 november naar het concert van sopraan Jitske Kuiper en klavecinist Théophane Zins in de Oud-Katholieke kerk, Leeuweringerstraat 12, Oudewater

Heksen en magie komen veel voor bij Shakespeare en dus ook in de Engelse muziek uit de zeventiende eeuw. Een belangrijk deel van het programma bestaat dan ook uit muziek van Henry Purcell. Maar niet de stukken die je altijd van hem hoort. Ik zal twee zogenaamde mad songs zingen, over een vrouw die gek is en van het ene waanbeeld naar het andere schiet. Heftige kost dus! Ook de cantate Circé van de Franse barokcomponist F. Colin de Blamont over de heks Circé die, nadat haar geliefde Odysseus is ontkomen, de goden aanroept om de aarde te laten beven, is geen lichte kost. Deze stukken worden afgewisseld met kortere stukken die ingetogener of humoristischer zijn. Jitske heeft lessen barokgestiek (gebaren die het betoog van zangers in de 17e e 18e eeuw ondersteunden) genomen voor dit programma.

Aanvang 14 uur

Hoeveel? 15 euro

Meer info? http://www.zangdocentamsterdam.nl/concerten_heksen of https://www.facebook.com/events/443729192916135/ (Engels)


deel deze activiteit

Locatie

Oud-Katholieke Kerk
Oudewater
Leeuweringerstraat
3421ac


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.