De winnaars van de Huttendorpwedstrijd: Anoek en Femke
De winnaars van de Huttendorpwedstrijd: Anoek en Femke (Foto: Lars Vermeij)

Prijzen voor winnaars Heksenketel Huttendorpwedstrijd en online Vossenjacht

Oudewater - Al vroeg in het voorjaar werd het duidelijk: een echte Heksenketel kindervakantieweek in Oudewater zat er dit jaar niet in. De Coronamaatregelen en alle risico’s maakte de week onmogelijk. Maar, de leukste week van de zomervakantie zomaar voorbij laten gaan kon natuurlijk niet. 

Daarom bedachten de vrijwilligers van De Heksenketel een mooi vakantieboek dat met een oplage van 4.000 exemplaren onder alle kinderen van Oudewater (en omgeving) werd verspreid. Het boek werd verslonden door de kinderen, te horen aan de reacties in de stad. Twee onderdelen sprongen eruit: de Huttendorpwedstrijd, maar dan thuis en de online Vossenjacht, waarbij dieren gezocht moesten worden door virtueel Oudewater. 

Er werd fanatiek getimmerd  - met net zoveel hutten als tijdens het ‘echte’ Huttendorp -  en meer dan zestig kinderen zochten online naar de verstopte vossen. Uit alle juiste inzendingen van de Vossenjacht werden de winnaars geloot: Jelte en Stef de Gier. 

De Huttendorpwedstrijd was zoals ieder jaar gebruikelijk enorm spannend. De mooiste creaties werden ingezonden maar de hut van Femke en Anoek van Bijsterveld sprong er bovenuit. Compleet met inrichting en versiering was de hut van de eerste tot de laatste spijker door de meiden zelf in elkaar gezet. 

Alle winnaars zijn woensdagmiddag 2 september verrast door wethouder Walter Kok die de kinderen, op een veilige anderhalve meter afstand, een prachtige beker en wat lekkers overhandigde. “Wat fantastisch dat jullie hebben meegedaan en hebben gewonnen. Natuurlijk hopen we dat we elkaar volgend jaar weer zien bij de échte Heksenketel, want dat hoort toch echt bij de zomervakantie.” 

De vrijwilligers bedanken alle kinderen van Oudewater voor hun enthousiaste deelname en zien iedereen supergraag volgend jaar weer bij Tjonkie voor een échte Heksenketel vakantieweek!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden