Groen licht voor de Energietuin Mastwijk

De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en Afvalzorg zijn blij met de instemming door de Montfoortse gemeenteraad voor de Energietuin Mastwijk. Ze kunnen nu op volle toeren verder werken aan een zonnepark in combinatie met openbare natuur, recreatie en educatie.

Montfoort - De voormalige afvalstortplaats wordt een plek waar bezoekers duurzame energie en natuur kunnen beleven. Zo komt er een groen ingericht voorterrein. Ook kunnen bezoekers wandelen langs struinpaden, een uitkijktoren beklimmen en informatiepanelen bekijken. Er zijn zelfs plannen voor een verbinding met fluisterbootjes en een energie-innovatiepad. De Energietuin Mastwijk wil bovendien een stevige bijdrage leveren aan de lokale energietransitie. Het zonnepark moet genoeg stroom gaan leveren voor zo’n 60% van de Montfoortse huishoudens en bedrijven. Aan het project ging een intensief ontwerptraject vooraf met betrokkenheid en inbreng van omwonenden en lokale belanghebbenden.
Op de locatie is in de jaren ’70 en ’80 een voormalige zandwinput volgestort met huisvuil. Afvalzorg is sinds 1996 eigenaar van de stortplaats en heeft de gesteldheid van de bodem verbeterd. Mastwijk is onderdeel van een breder project Energietuinen Nederland.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden