Virus

Wereldwijd zijn 1 miljoen mensen overleden door het Covid-19 virus. In Nederland waren dat er eind september bijna 6.500. Allemaal mensen die vermoedelijk nu nog zouden leven als zij niet getroffen waren door dit virus.

Bij de meeste mensen veroorzaakt een besmetting niet meer dan een paar onaangename dagen, maar zij vormen met die besmetting wél een gevaar voor anderen.

Houd van het leven, houd van elkaar

Als je jong bent of voldoende weerstand hebt, dan gaat een besmetting haast ongemerkt aan je voorbij. Maar omdat je toch besmettelijk bent, blijft het nodig afstand van elkaar te houden en vaak je handen te wassen.

Opa’s en oma’s zijn al het slachtoffer geworden, net als mensen die bijvoorbeeld net van kanker aan het herstellen waren of mensen die om een andere reden vatbaar zijn zoals iemand met longproblemen.

Voor al die mensen is Corona krijgen zwaar, soms dodelijk zwaar. Natuurlijk doen we er met elkaar alles aan om dat leed te voorkomen. Maar om dat leed te voorkomen zullen heel veel mensen ook een soms groot offer moeten brengen. Wellicht niet een offer wat tot de dood leidt, maar wel een offer dat tot grote financiële problemen kan leiden. Of als een grote inperking van je vrijheid ervaren kan worden. Of sociaal isolement tot gevolg kan hebben.

Kijk naar elkaar om en bied hulp aan als dat nodig is. Houd je aan de sluitingstijden van de horeca en ga ook niet lekker thuis nog met tien man door om het kratje leeg te maken.

Houd van het leven, houd van elkaar – maar blijf bij elkaar uit de buurt!

Yolan Koster - Dreese

wethouder | yolan koster - montfoort

Shopbox

Meer berichten