<p>Tijdens deze themaochtend met oud-kaashandelaar Jos van Riet vervulden camera en geluid een belangrijke rol. Terug te zien op YouTube. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)</p>

Tijdens deze themaochtend met oud-kaashandelaar Jos van Riet vervulden camera en geluid een belangrijke rol. Terug te zien op YouTube. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

(Foto: )

Lezing Vereniging Oud Linschoten ook thuis te volgen

LINSCHOTEN - Zaterdag was oud-kaashandelaar Jos van Riet te gast bij Vereniging Oud-Linschoten (VOL) voor een lezing over kaas en de Woerdense ‘koeiemart’. Vanwege het door corona beperkte aantal toehoorders werd tijdens deze themaochtend gebruik gemaakt van livestream. VOL biedt daarmee de mogelijkheid om de lezing gewoon thuis te kunnen volgen.


De wortels van Jos van Riet, een Woerdense gepensioneerde kaasmaker en -handelaar, liggen in Linschoten. Zijn voorouders komen uit een geslacht van veehouders. Al twee maal werd hij uitgeroepen tot kaaskoning van Woerden. De zoon van een bekende kaashandelaar vult bijna elke dag van de week met de promotie van kaas, maar ook van zijn woonplaats. “Woerden had lange tijd de grootste kaasmarkt in Nederland.” Hij vertelt enthousiast over de handel en kaaspakhuizen in de regio, en daarmee is de toon over de kaasmakerij in de omgeving gezet. Maar ook een Kaaskoning is niet alwetend. De opmerking dat in Linschoten, als een van de weinige dorpen rondom Woerden nooit een kaaspakhuis stond leverde een berisping op.
Wie de lezing alsnog wil ‘bijwonen’ via You Tube kan terecht op de website Vereniging Oud Linschoten.nl/welkom. De Linschoterquiz op zaterdag 7 november hoopt de VOL wederom te organiseren met medewerking van Phoxit Event Productions.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden