<p>Op deze plek tussen de Lage Kade en de zuidbaan van de A12, met in het midden de oude P&R parkeerplaats, zou een geluidswal annex energietuin kunnen worden geplaatst. (Foto: Paul van den Dungen)</p>

Op deze plek tussen de Lage Kade en de zuidbaan van de A12, met in het midden de oude P&R parkeerplaats, zou een geluidswal annex energietuin kunnen worden geplaatst. (Foto: Paul van den Dungen)

(Foto: Paul van den Dungen)

Linschoten wacht op de komst van een geluidswal

Het noordelijk deel van het dorp Linschoten ondervindt al langere tijd overlast van het aanhoudende verkeersgeluid van de rijksweg A12. Bewoners willen een afdoende oplossing.

Linschoten - De inwoners van de kern Linschoten ondervinden in toenemende mate geluidsoverlast van de A12. Rijkswaterstaat laat weten dat er maatregelen worden voorbereid. De fractie van Lokaal Montfoort, bij monde van Mat Herben, is echter voorstander van een geluidswal annex energietuin. Deze zal zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de geluidshinder en de tevens zonnige zuidzijde van de geluidswal kan zo worden benut voor het opwekken van duurzame energie. Een dergelijke geluidswal kan beginnen op de plek van de inmiddels ongebruikte P&R plaats aan de Lage Kade en zich bij voorkeur uitstrekken tot de Cattenbroekerdijk. De aanleg zou ook een voortzetting zijn van het project Energietuin Mastwijk, waarmee de raad al heeft ingestemd en levert verder een bijdrage aan de klimaatdoelstellingen, zonder dat daarvoor landschappelijke waarden of agrarische grond wordt opgeofferd. Aan het college van B&W is gevraagd dit te bespreken met de wegbeheerder en de grondeigenaar.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden