Foto: Marcel Kraan Fotografie

Opvoeden

Ze worden zo maar in je schoot geworpen: kinderen! Nee dames ik begrijp dat je er veel moeite voor moet doen om ze uit je schoot te krijgen, maar dit is spreekwoordelijk bedoeld. Maar goed, daar sta je dan als versgebakken ouder. De adviezen tuimelen over elkaar heen en het grote opvoedavontuur gaat beginnen.

NIBUD: slim stappenplan


In het begin is dat opvoeden nog tamelijk simpel. Veel liefde, aandacht, tederheid en een schone luier. Maar voordat je het weet duikt de eerste heibel tussen pa en ma al op: laten huilen of oppakken? Hoe leer ik mijn kind om voor zichzelf te zorgen terwijl ik het nog zo lekker vind om dat voor ze te doen? Welke rol speelt discipline terwijl ik zelf zo graag de boel de boel laat? Waarom is roddelen zo slecht terwijl ik te graag en te vaak mijn mening over anderen deel? Knijp ik een oogje dicht bij een drankje terwijl ik ook wel eens kritisch naar mijn eigen drankgebruik mag kijken? Waaraan en hoe geef je geld uit terwijl mijn financiële administratie bestaat uit een la vol rekeningen en ongeopende enveloppen?


Het is relatief eenvoudig om geld uit te geven. Een duur abonnement is zo afgesloten en met je smartphone is betalen eenvoudiger dan ooit. Het is ook een lastig onderwerp, met je kinderen praten over geld. Het NIBUD is met een slim stappenplan gekomen: de financiële opvoedwijzer www.nibud.nl/consumenten/financiele-opvoedwijzer-infographic
Stap voor stap worden ouders meegenomen in hoe jij je kind kunt helpen verstandig met geld om te gaan. En wie weet leer je er zelf ook nog wat van.


Yolan Koster - Dreese

wethouder | yolan koster - montfoort

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden