<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: Hans Tak)

Middelbare scholen in Woerden en Montfoort organiseren open dagen online

Montfoort / Woerden - Het Wellantcollege Montfoort, het Kalsbeek College en het Minkema College in Woerden en mogelijk het Futura College hebben gezamenlijk besloten om de open dagen in januari niet op school, maar volledig online te organiseren.

Normaliter bezoeken in januari duizenden leerlingen en hun ouders uit het basisonderwijs de open dagen van middelbare scholen om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden binnen het voortgezet onderwijs in de regio. Door de coronamaatregelen is de kans echter zeer klein dat scholen in het nieuwe kalenderjaar grote groepen mensen in hun school mogen ontvangen.

Enige uitzondering hierop is mogelijk het Futura College. “Gezien de specifieke aard van het praktijkonderwijs is fysieke kennismaking wenselijk. Daarom onderzoeken we of er maatwerk mogelijk is voor aanstaande praktijkschoolleerlingen”, zegt André Dokman, bestuurder Futura College.

Dit neemt echter niet weg dat de scholen van alles gaan ontplooien om basisschoolleerlingen alsnog op een leuke manier te laten kennismaken. Mark de Haas, bestuurder Minkema College: “Ook online kun je op creatieve wijze je school introduceren. Uiteraard kun je met presentaties en filmpjes veel vertellen en laten zien, maar elke school zal proberen om ook écht de sfeer en het ‘gevoel’ van de eigen school goed over te brengen.”

Jaarlijks stemmen de middelbare scholen in de regio hun open dagen op elkaar af en dat gebeurt ook voor de online activiteiten die georganiseerd gaan worden: het Minkema College introduceert de school in de week van 11 januari, vervolgens zijn het Futura College en het Kalsbeek College aan de beurt (week van 18 januari) en het Wellantcollege Montfoort sluit af in de week van 25 januari.

De exacte invulling van deze online activiteiten maken de scholen de komende weken bekend op hun website en social-kanalen. Mocht de situatie in januari toch meer coronaproof zijn, dan gaan de scholen opnieuw met elkaar in gesprek over de mogelijkheden van echte open dagen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden