[Aangeboden door More App] Zo maak je het leven op werk iets gemakkelijker


Foto:
Aangeboden door More App

Zo maak je het leven op werk iets gemakkelijker

Je moet op je werk meestal flink aan de bak om alles gedaan te krijgen. Dat is helemaal niet erg, want dan voelen je dagen productief en gaan ze bovendien lekker snel voorbij. Toch zorgt het soms ook voor logistieke problemen. Wanneer je net even tijd tekort komt om alles voor elkaar te boksen bijvoorbeeld. Het is dan goed om na te denken over slimme manieren om je leven op werk iets gemakkelijker te maken. We geven je daar dan ook graag wat voorbeelden van ter inspiratie!

Een bestel app in gebruik nemen

Wanneer je op je werk regelmatig spullen of producten moet bestellen, zoals bijvoorbeeld in de horeca gebruikelijk is, kan het handig zijn om hiervoor een app te gaan gebruiken. Een horeca bestel app is bijvoorbeeld ontzettend handig en gemakkelijk in het gebruik. Na een bestelling of twee weet je hoe het werkt en ben je er tot wel vijf keer minder tijd aan kwijt dan voorheen. Ideaal dus!

Meer uit je agenda halen

Een andere goede manier om je eigen leven op werk iets gemakkelijker te maken is door slimmer om te leren gaan met je agenda. Veel mensen gebruiken deze alleen voor vaste afspraken en verdelen hun werk verder maar een beetje lukraak over hun dagen en weken, maar dat is eigenlijk ontzettend zonde. Je werkagenda kan je ontzettend veel extra tijd en waarde opleveren, maar dan moet je er wel eerst wat moeite en energie in stoppen. Er zijn allerlei boeken en blogs geschreven over de verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Het allerbelangrijkste is in ieder geval dat je je aan je agenda houdt. Zorg dus dat je je agenda zo vult dat je deze ook altijd kunt volgen, inclusief de werkzaamheden die je voor een bepaald moment gepland had  bijvoorbeeld. 

Je week evalueren

Wat ook handig kan zijn is om je week te evalueren. Je kijkt dan, bijvoorbeeld aan het begin van de nieuwe of einde van de laatste week terug naar de afgelopen week. Wat ging er goed en wil ik volgende week weer doen? Wat ging er minder en ga ik voortaan anders aanpakken? Door hier geregeld naar te kijken leer je meer over jezelf, hoe je prettig je werk kunt doen en waar jouw valkuilen liggen. Dat is super waardevolle informatie die er op lange termijn voor zorgt dat je het nog beter naar je zin hebt op je werk!

Shopbox

Meer berichten