GGD komt met mobiele corona teststraat naar Oudewater


Foto: Pixabay

GGD komt met mobiele corona teststraat naar Oudewater

Oudewater - Vanaf maandag 30 november is het voor inwoners van Oudewater mogelijk om zich in de eigen woonplaats te laten testen op corona. GGD regio Utrecht zet hiervoor een mobiele testbus in.

Deze staat elke maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur op parkeerterrein Touwslag, naast/achter de sporthal. De testbus is onderdeel van de nieuwe landelijke aanpak van fijnmazig en lokaal testen.

Iedereen kan zich in de bus laten testen. Het is wel nodig om vooraf een afspraak te maken. Dit kan via www.coronatest.nl, via het landelijk telefoonnummer 0800-1202 of via het nummer van GGD regio Utrecht: 030-6305400. Op basis van de postcode wordt de afspraak gepland. Of de test in Oudewater kan worden afgenomen is afhankelijk van de beschikbaarheid. Er wordt altijd gekeken naar de dichtstbijzijnde locatie.

Om verschillende redenen is gekozen voor parkeerterrein Touwslag. Het parkeerterrein biedt voldoende ruimte, zowel voor de bus als de overige gebruikers. Ook de aanrijdroute is gunstig. In de winter en zeker nu in coronatijd wordt er door volwassenen minder gebruik gemaakt van de sportfaciliteiten die horen bij het parkeerterrein. Alle organisaties die gebruik maken van de faciliteiten in de buurt van Touwslag zijn geïnformeerd.

Wethouder Walther Kok is blij met deze stap van de GGD: “Een testplek in de eigen gemeente maakt het makkelijker om je te laten testen. Ik verwacht dat mensen met klachten nu minder twijfelen en zich eerder laten testen. Dat blijft van groot belang willen we het virus onder controle houden.”

Shopbox

Meer berichten