Oranje Fonds verplaatst NLdoet naar eind mei

Oranje Fonds verplaatst NLdoet naar eind mei

Het Oranje Fonds stelt NLdoet 2021 met 2,5 maand uit. Gezien de huidige coronabesmettingscijfers en de verlengde lockdown vindt het fonds het niet verantwoord om de grote vrijwilligersactie door laten gaan in maart. NLdoet wordt verplaatst naar het weekend van 28 en 29 mei.

Regio - Het Oranjefonds had al maatregelen getroffen om NLdoet coronaproof te doen plaatsvinden. Klussen konden alleen aangemeld worden als ze voldeden aan de geldende coronamaatregelen. ''We hebben alle deelnemende organisaties opgeroepen om activiteiten buiten te organiseren. Ook hebben we een extra bedrag beschikbaar gesteld om beschermende middelen als mondkapjes aan te schaffen. Desondanks komt maart echt te vroeg'', aldus Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds.

Tijdens NLdoet komen landelijk mensen in actie om iets voor een ander te doen. Sociale organisaties die hoofdzakelijk draaien op vrijwilligers kunnen dankzij die hulp bergen met werk verzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoud bij voedselbanken, dagbestedingscentra, speeltuinen en hospices. De 3.000 klussen die al zijn aangemeld worden, indien mogelijk, verplaatst naar mei. De betreffende organisaties worden geïnformeerd. Verenigingen en stichtingen die nog geen klus hebben aangemeld kunnen dat alsnog doen via nldoet.nl.

Shopbox

Meer berichten