<p>Deze week wordt in de keuken van chef-kok Spruijt bepaald welk voorgerecht er wordt geserveerd&nbsp;</p>

Deze week wordt in de keuken van chef-kok Spruijt bepaald welk voorgerecht er wordt geserveerd 

(Foto: Corina van Maanen)

Sander en Anne maken het onderweg heel smakelijk

Al ruim acht maanden lang kunnen chef-kok Sander Spruijt en gastvrouw Anne Spruijt Hövels hun gasten in restaurant De Burgemeester vanwege de coronapandemie niet meer ontvangen. Maar daarom niet getreurd: eten bij hen bestellen kan wel! Alles wordt in dit restaurant gedaan om hun beroep te kunnen blijven uitoefenen. Gelukkig waren er bij De Burgemeester de laatste weken momenten waardoor er absoluut reden was tot blijheid.

LINSCHOTEN - Allereerst werd twee weken geleden aan restaurant De Burgemeester het Proefschrift Restaurant Award overhandigd. “De keukenstijl van de Chef-kok Sander Spruijt is klassiek gericht, met eigen bereidingen en lekkere ‘ouderwetse’ geuren in de keuken” beoordeelde de vakjury. “Op basis van veelal regionale en seizoen producten creëert hij originele, zeer afwisselende gerechten met een enorme balans, verfijning, smaakrijkdom en herkenbaarheid. Nog in 2019 ontving De Burgemeester de onderscheiding ‘Restaurant van het Jaar’ in de categorie tot 55 euro! Spruijt houdt van zijn vak en dat proef je”. Een week later werd De Burgemeester ook dit jaar bekroond met een Michelinster. In de wijde regio is dat toch een unieke waardering.

Michelinster

Niet verwonderlijk is dat Spruijt het wel heeft gehad met corona. Hij barst van inspiratie maar kan daar op dit moment niet zoveel mee. Al maanden worden de heerlijkste afhaalmaaltijden geserveerd maar dat haalt het volgens de restauranthouder niet bij het ontvangen van gasten in zijn fraaie restaurant. Alles wordt gedaan om in beweging te blijven.

Waanzinnig

Daarom neemt Spruijt met zijn team op 17 april deel aan de grootste Hollandse Bourgonje Drive-Thru. Dit jaar rijden deelnemers langs diverse sterrenrestaurants en bezienswaardigheden in de provincie Noord-Holland. Aan vijfhonderd deelnemers worden in hun ‘bolides’ zes meest waanzinnige gerechten geserveerd. Probeer dan nog maar eens je handen aan het stuur te houden...

Aan tafel!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden