Logo zenderstreeknieuws.nl


Rumy van den Heuvel is 69 jaar geworden. Hij was een bekend gezicht in Linschoten. (Tekst: Janneke Severs-Hilgeman; archieffoto)
Rumy van den Heuvel is 69 jaar geworden. Hij was een bekend gezicht in Linschoten. (Tekst: Janneke Severs-Hilgeman; archieffoto)

In Memoriam: VOL-voorzitter Rumy van den Heuvel overleden

LINSCHOTEN - Na een kort ziekbed overleed op donderdag 11 mei Rumoldus Josephus Martinus van den Heuvel, zittend voorzitter van Vereniging Oud-Linschoten (VOL). Rumy had een brede interesse en bekleedde diverse bestuursfuncties in de regio. Hoewel zijn wieg in het Noord-Brabantse Helmond stond had hij niet alleen een bijzondere interesse in de historie van zijn woning 'Helena', maar ook in zijn woonplaats Linschoten. Meteen na de oprichting van VOL in 2013 meldden Rumy en zijn vrouw Petra zich aan als leden. Na een bestuursfunctie van enkele jaren werd de voorzittershamer door hem in 2016 aanvaard. Deze taak vervulde hij tot zijn plotselinge ziekbed drie weken geleden, met humor en grote zorgvuldigheid. Tijdens de thema-inloopochtend bij de VOL afgelopen zaterdag, werd de voorzitter in stilte herdacht. Tevens kon het daar geplaatste condoleanceregister worden ondertekend.


De muzikale Rumy van den Heuvel meldde zich in september 2010 aan als lid van de Linschotense muziekvereniging Linfano. Uit betrokkenheid bij de vereniging heeft Van den Heuvel vanaf 2012 het bestuur versterkt. Linfano waardeerde Rumy als muziekvriend, bestuurslid en als mens. Rumy van den Heuvel overleed in het Antoniusziekenhuis te Nieuwegein. Hij werd 69 jaar oud. De crematie heeft inmiddels onder grote belangstelling plaatsgevonden.

Reageer als eerste
Meer berichten