Logo zenderstreeknieuws.nl


Burgemeester Pieter Verhoeve.
Burgemeester Pieter Verhoeve.

Oudewater één van de veiligste gemeenten

Oudewater - Oudewater staat op de vierde plaats in de top 10 van veiligste gemeenten van Nederland. Dat blijkt uit de misdaadmeter die het Algemeen Dagblad jaarlijks publiceert. Van de 386 Nederlandse gemeenten neemt Oudewater een 383e plaats in. In de provincie Utrecht is Oudewater zelfs de gemeente met de minste criminaliteit en misdaad.

"Uiteraard zijn we hier erg trots op. Het is sowieso om meerdere redenen een voorrecht om in Oudewater te wonen en veiligheid is er één van. We hebben een sprong gemaakt als goede middenmoter naar de top van veiligste gemeenten in Nederland. Wel hoop ik dat de inwoners aangifte blijven doen. Op die manier kunnen we eventuele criminaliteit en overlast nog gerichter bestrijden,'' zegt burgemeester Pieter Verhoeve. 

Verhoeve doelt op het deel van de criminaliteit dat niet zichtbaar is (dark number) omdat inwoners niet altijd aangifte doen. "In de veiligheidsoverleggen met het Openbaar Ministerie en de politie worden de prioriteiten juist bepaald aan de hand van aangiftes. Aangifte doen heeft zin.''

In de afgelopen jaren hebben de gemeente en de politie flink geïnvesteerd in het vergroten van de veiligheid in de stad. Dat kan volgens Verhoeve alleen als politie, boa's, inwoners en gemeente met elkaar optrekken.

Reageer als eerste
Meer berichten