Logo zenderstreeknieuws.nl


Reünie: 'Staar-spelletjes op het oude Kalsbeek'

Regio / Woerden - Kees Veerman is oud-leerling en oud-docent van het Kalsbeek College. Hij is een van de bijna 1.200 bezoekers van de reünie op 10 juni, in het kader van het 100-jarig bestaan van de school in Woerden.

Kees Veerman begon na de lagere school in 1953 met de MULO. Vanaf 1953 heeft hij in drie jaar, hij ging van klas twee naar vier, de MULO gedaan en kreeg les van de heer Leenheer. “Waar ik vaak aan terugdenk is dat de heer Leenheer lang en streng naar je kon kijken, zonder een spier te vertrekken”, vertelt Kees. “Thuis deed ik vaak met mijn zus een staar spelletje, wie het langst naar de ander kon staren. Dit gingen we ook bij de heer Leenheer proberen en op een goed moment lukte het en moest hij toch even lachen.”

Les op maandagochtend
Na de MULO wilde Kees praktisch zeeman worden, maar dat werd niet door zijn vader gehonoreerd. Hij moest eerst naar de HBS. “Toen baalde ik enorm, maar via deze weg ben ik wel Luitenant ter Zee geworden. Na het varen werd ik organisatieadviseur bij Kaleltelevisie en heb is tegelijkertijd zeven jaar lang, drie uur per week economie gegeven, onder het gezag van Kees Nieuwland en Hans Rump. Alleen eerste uren – moest dus elke les met de bijbel of een gebed beginnen. In 1999 heb ik, naast mijn vaste baan als hogeschooldocent, nog een jaar 6 VWO economie gegeven. Ik gaf dus les op maandag om 7.15 uur en vrijdag om 15.30 uur. De leerlingen vonden dat gelukkig niet zo erg, ze waren blij dat er een docent was.”

Oude vrienden
Kees Veerman is na zijn pensioen nog steeds druk. Hij is bezig met het opzetten, uitvoeren en rapporteren van drie bedrijfsonderzoeken in de glasgroenten, -snijbloemen en -potplanten in het kader van zijn promotieonderzoek.
Op de reünie hoopt hij Jan van Vliet te treffen. “Ik was bevriend met Jan en het zou leuk zijn als ik hem weer eens zou spreken. Met Kees de Boer en Sietske van de Werf ging ik ook goed om. Sietske woont nu in Amerika, die komt niet naar de reünie, maar zijn zus Joke komt denk ik wel. We gaan het zien.”

Wil je ook naar de reünie? Ga naar www.kalsbeek.nl of naar 100jaar.kalsbeek.nl en schrijf je in.

Reageer als eerste
Meer berichten