Logo zenderstreeknieuws.nl


(Foto: PR)
(Foto: PR)

Open dag Eendenkooi Broek en Blokland

Montfoort - In het Hollandse landschap van het Groene Hart vind je in de polder van Broek en Blokland twee eendenkooien die door Staatsbosbeheer in originele staat worden gehouden. De eendenkooien vertellen een fascinerend streekverhaal over gewoontes, spreekwoorden en uitdrukkingen die nu nog doorklinken. Op zaterdag 17 juni is er een open dag van 10.30 tot 16.00 uur om kennis te maken met deze nostalgische parel. Iedereen is welkom en toegang is gratis.

Een eendenkooi bestaat uit een vijver waar een aantal smalle sloten op uitkomen. Dit zijn zogenaamde vangpijpen. Hier werden van oorsprong in het wild levende eenden gevangen voor consumptie. Nu zijn het oases van rust met bijzondere natuur. Tijdens de open dag voert de gids je langs de mooiste plekjes van de eendenkooien en vertelt allerlei wetenswaardigheden. Zoals uitleg over de termen ‘de pijp uitgaan’ of ‘achter de schermen kijken’. Op de startlocatie staan diverse kraampjes waar je naast versnaperingen ook de nodige informatie kan ontvangen. Laat je verrassen door de wondere wereld van de eendenkooi en de natuur die zich hier thuis voelt.

Adres: Betonpad naast Blokland 30, Montfoort. Startlocatie is de parkeerplaats aan het einde van het Betonpad. Tip: kom zo veel mogelijk met de fiets op lopend in verband met de smalle toegangsweg

Reageer als eerste
Meer berichten