Logo zenderstreeknieuws.nl


Wist u dat de plaatselijke bevolking vroeger veel kleiner en vooral smaller was? Gelukkig hebben bovenstaande figuranten  wel een passend outfit gevonden voor Monumentendag!
Wist u dat de plaatselijke bevolking vroeger veel kleiner en vooral smaller was? Gelukkig hebben bovenstaande figuranten wel een passend outfit gevonden voor Monumentendag!

Zwerver en dokter nog op zoek naar attributen

LINSCHOTEN - Bij Vereniging Oud-Linschoten (VOL) werd het seizoen van de Thema-Inloopochtenden afgelopen zaterdag besloten met een fotocollage over het leven in het historische Linschoten van begin 20ste eeuw. De plaatselijke historische vereniging besloot de oude beelden te tonen in verband met de naderende Open Monumentendag op 9 september.

Voor hen van wie de wortels in het dorp liggen betekende de fotopresentatie herinneringen ophalen. De overige toeschouwers leerden het dorp door de beelden en verhalen weer wat beter kennen. De presentatie was in handen van de in Linschoten geboren Janneke Severs Hilgeman.

Hilarische taferelen

Na afloop werd aan een aantal figuranten voor Monumentendag de mogelijkheid geboden om kleding te passen. Maar voorafgaand aan de pas-sessie waren kleding, schoeisel en andere gebruiksvoorwerpen door vrijwilligers eerst voorzien van nummers. Enthousiast werd in de rekken gezocht naar een geschikte outfit. Het passen van oude- en nieuw gemaakte streekkleding leverde diverse hilarische taferelen op. De plaatselijke bevolking was vroeger duidelijk kleiner en vooral smaller. Laarzen en pet van de veldwachter pasten niet, want maat 44. Gehaakte mutsjes werden ondersteboven op hoofden geplaatst. Behalve schorten en kielen werden diverse hoeden en petten gepast.

De 'geneesheer' zoekt nog een dokterstas en de zwerver werd net zoals lang geleden ook nu in de 'kleer' gezet door gegeef. Tevens mist hij nog een fourniturenkistje en schoenen van vroeger, circa maat 43. Voor aanmelden en meer informatie, neem contact op met Jeannette@huizenga.nl, tel. 06-20248426. U wordt absoluut terug gebeld.

Kijk voor meer info over Vereniging Oud-Linschoten en activiteiten op www.oud-linschoten.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten