Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto's van vroeger

Slager Ultee en zijn koeien

Regelmatig plaatsen we in deze rubriek een oude foto uit de regio. Deze week is het een heel leuk plaatje uit de jaren '60/'70 uit Oudewater. Over Slager Ultee. Ofwel: 'Ik ging naar de markt en koop een koe'. De tekst is geschreven door Margreet Nagtegaal en de foto met het daarbij behorende verhaal is aangeleverd door Peter den Hertog. Heeft u ook een leuke of mooie oude foto ergens liggen en zit er een bijzonder verhaal bij? We plaatsen hem graag in deze rubriek.

Slager Ultee is al generaties lang een vakman die veel prijzen wint. Dat was in de jaren 60/70 al niet anders.

Elk jaar als het tegen Pasen liep liet Ultee zijn koeien waarmee hij naar de vleeskeuring ging uitgebreid aan de bevolking in Oudewater zien. Hij liep dan te pronken met zijn koeien in de straten en op de markt in het centrum van Oudewater zoals je kunt zien op de foto. Daarna ging hij met deze koeien naar de vee- en vleeskeuringen en won vaak vele prijzen.

De prijzen pronkten later in de winkel en de koe werd door hemzelf geslacht in het slachthuis achter de winkel. Tja, toen wist je nog waar je vlees vandaan kwam en dat het van goede kwaliteit was. Deze foto is in de Leeuweringerstraat genomen voor de winkel van Ultee.

Ook een oude foto uit Montfoort, Oudewater of Linschoten? Mail naar redactie.zsn2@persgroep.nl. en we komen de foto en het bijbehorende verhaal graag ophalen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox