De columns van Margreet

De tijd is rijp!

De kalender zegt het, de bomen zeggen het en een aantal jaarlijkse evenementen zeggen het. De weekkalender telt nummer 33, de bomen werpen hun eerste rode, paarse, gele en bruine vruchten op de aarde en aan de evenementenkalender kun je zien dat het einde van de zomer nabij is. Het ging natuurlijk veel te snel voorbij. Het komen en gaan van vakantiegangers om je heen, de lange avonden op een terras en daarnaast ook zelf soms de toerist uithangen in onbekende streken, ik had er echt nog geen genoeg van.

Ondanks het instellen van de zomertijd duurt de zomer geen regenspatje en zonnestraaltje langer. Na drie maanden is het gewoon weer voorbij. Het is wat het is. Met de Heksenketel vakantie week op het programma en Pracht aan de Gracht in het komende weekeinde nog te gaan weten we zeker dat volgende week de scholen weer gaan draaien. Alles in het maatschappelijk leven komt straks als een fluisterbootje op gang. Eerst wat rustig en misschien onhoorbaar maar al gauw weer terug in alle drukte van deze tijd en varen we in volle kracht vooruit. Het ritme van de seizoenen is onverbiddelijk.

Na de zomerse zonneschijn komt de herfst. Een beetje melancholisch word ik er wel van, het spijt me dat ik u daarmee nu lastig val. Toen ik onlangs de appels en de peren tevoorschijn zag komen tussen het groene blad ging de eerste bel al rinkelen. Maar toen ik afgelopen week met mijn handen de eerste walnoot van zijn groene jas ontdeed was het me helemaal duidelijk. De tijd is rijp voor een ander seizoen. De zomer is bijna voorbij en werpt ons gelukkig nog even overdadig zijn gerijpte vruchten toe. De vele zonuren, de hogere temperatuur en de milde regens ( in het algemeen) hebben hun werk gedaan. En dat is misschien wel een mooie gedachte om mee te eindigen aan de start van een nieuw seizoen. Ik hoop dat deze zomer voor u en mij zoete en smaakvolle vruchten heeft opgeleverd en we daarmee in het nieuwe seizoen weer even voor uit kunnen gaan.

Want de tijd is rijp!

Shopbox

Meer berichten