Logo zenderstreeknieuws.nl


Bakkerswinkel van Kooten 'De Kleine Winst"
Bakkerswinkel van Kooten 'De Kleine Winst" (Foto: Margreet Nagtegaal)
Foto's van vroeger

De Kleine Winst

Regelmatig plaatsen we in deze rubriek een oude foto uit de regio. Deze week hebben we een foto ontvangen van Kees van Zandwijk uit Oudewater. De tekst is geschreven door Margreet Nagtegaal.

Op de foto van deze week de bakkerswinkel De Kleine Winst van het bakkersechtpaar Van Kooten- Rietberg in de Leeuweringerstraat. Elke plaats had vroeger wel een winkeltje dat zich zo noemde. Vanwege de tientallen kleine ondernemerswinkeltjes in bijna elke straat, was de spoeling voor al die kleine zelfstandigen heel dun, zodat velen er met ander werk nog wat probeerden bij te verdienen. Toch kijk je in onze tijd met zijn volgepropte supermarkten toch met wat nostalgie terug naar zo'n ouderwets interieur waar de boodschappen onder het uitwisselen van het laatste nieuws rustig werden afgewogen en je niet anoniem langs een caissière schuifelde. De prachtige koperen weegschalen met het gietijzeren onderstel, de sierlijke trommels met de opschriften Bitterkoekjes, Boterbanket, Weesper Moppen en Speculaas, de open vakken met rijst en meel in diverse kwaliteiten, ademt allemaal een voorbije tijd. Die goede oude tijd wordt makkelijk geromantiseerd en vanaf de foto ziet het er zeker mooi uit.

Heeft u ook een leuke of mooie oude foto ergens liggen en zit er een bijzonder verhaal bij? We plaatsen hem graag in deze rubriek. Mail naar redactie.zsn2@persgroep.nl. en we komen de foto en het verhaal graag ophalen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox