Logo zenderstreeknieuws.nl


Burgemeester Petra van Hartskamp nodigt iedereen uit te komen kijken. (Foto: gemeente Montfoort)
Burgemeester Petra van Hartskamp nodigt iedereen uit te komen kijken. (Foto: gemeente Montfoort) (Foto: Gemeente Montfoort)

Expositie over stiltegebieden in Stadskantoor Montfoort

Montfoort - Tot en met 27 september is een bijzondere expositie te zien in het Stadskantoor van Montfoort aan het Kasteelplein 5. De expositie gaat in op de beleving van de bezoeker in een stiltegebied als Blokland en Willeskop.

De expositie benadrukt dat natuur, stilte en rust elkaar elkaar en het waard zijn gekoesterd te worden. In de stilte-expositie komen de stiltegebieden weer dichterbij. In de aandacht van de politiek, maar ook bij de recreanten die op zoek gaan naar natuur, stilte en rust. Wat kun je er verwachten? Welke planten en dieren vind je er? Wat doet de overheid er aan om de gebieden te behouden? En wat betekent - gebrek aan - stilte voor je gezondheid? Het Groene Hart is een gebied met natuur, landschap, cultuur, openheid en stilte als kernwaarden.
Burgemeester Petra van Hartskamp heeft de tentoonstelling ook bezocht: "Ik nodig u graag uit langs te komen in het stadskantoor. De tentoonstelling is de moeite van het bezoeken waard. En als u tijd heeft, komt u vooral naar de stiltegebieden zelf, bij ons op Blokland en Willeskop, prachtige plekken in ons Groene Hart om van de natuur te genieten."

De tentoonstelling Stiltegebieden is te zien tot 27 september in het stadskantoor. Vervolgens reist de expositie via bibliotheken, gemeentehuizen en natuurcentra verder door het Groene Hart.

Kijk ook op www.geluidvandestilte.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox