Logo zenderstreeknieuws.nl


De Oudewaterse Monumentenquilt. (Foto: CoJan van Toor)
De Oudewaterse Monumentenquilt. (Foto: CoJan van Toor)

Kroontjes te koop tijdens Monumentendag Oudewater

“Het was op de 20ste verjaardag van mijn winkel dat we zijn gestart met het maken van de Oudewaterse Monumentenquilt; delen er van zijn te zien in diverse openbare gebouwen en tot op de dag van vandaag vinden nog steeds delen hun weg naar een nieuwe eigenaar. Hieruit ontstond het project ‘rozen’, waarbij men een geborduurde roos (of andere techniek) kon inleveren waar wandkleden van zijn gemaakt. Deze zijn vorig jaar verloot. De opbrengst kwam ten goede aan het Hospice, in de vorm van een bloemenabonnement.

Voor dit jaar stond het project ‘Kroontjes’ op het programma want De Hexameter heeft weer een kroonjaar te vieren. 25 jaar! Dit project is vertaald in allerlei gebruiksvoorwerpen; van speldenkussens tot gastendoekjes en veel meer. Deze gaan verkocht worden en de opbrengst komt ten goede aan de stichting ‘Oranje Boven’.“

Waar en wanneer gaan deze ‘kronen’ verkocht worden? Op zaterdag 9 september, op de Kunstmarkt in de Korte Havenstraat te Oudewater. En op de Markt viert ‘De Hexameter’ een kroonfeest: neem je handwerk mee van huis en kom gezellig zitten aan de handwerktafel die daarvoor is opgesteld. Niets onderhanden?, geeft niet. Er liggen diverse handwerken klaar. Deelname is gratis. Doe mee; laten we elkaar inspireren!

Wat ook gratis is zijn diverse Open Monumenten in het centrum van Oudewater. Centraal dit jaar staan diverse particuliere, monumentale panden aan de Havenstraat. Velen zijn te bezichtigen en er is een boek gemaakt met verhalen van ‘oude en nieuwe bewoners’ van deze panden. Met een tentoonstelling over de Havenstraat en de presentatie van dit boek om 10 uur in het oude stadhuis, wordt de Open Monumentendag officieel geopend.

Er zijn concerten, dans, verhalenvertellers en tentoonstellingen. De Michaëlstoren is te beklimmen en vergeet niet ook het gerestaureerde Muziekhuis aan de Kapellestraat te bezichtigen. Komt allen naar het centrum van Oudewater.

Kijk voor het actuele programma op http://www.cultuuroudewater.nl/openmonumenten.htm

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox