Logo zenderstreeknieuws.nl


Onder de vrolijke klanken van blaaskapel ZWUP, knallende champagnekurken, slingers en confetti wordt de Linschoten 822 ingehaald. (Foto: Paul van den Dungen)
Onder de vrolijke klanken van blaaskapel ZWUP, knallende champagnekurken, slingers en confetti wordt de Linschoten 822 ingehaald. (Foto: Paul van den Dungen)

Brandweer Linschoten kampioen van Nederland

Linschoten - Terwijl zaterdag Linschoten in de ban is van Open Monumentendag, zijn de mannen van de wedstrijdploeg van de brandweer samen met hun fans ruim 90 kilometer ver weg, Zij deden met negen andere korpsen in het Noord Hollandse Akersloot mee aan de Landelijke Wedstrijd in de Klasse 112.

Terwijl het dorp honderd jaar terug in de tijd gaat, druppelen langzaam de eerste berichten binnen over de prestaties. Voor de deelnemende ploegen breekt daarna een spannende tijd aan. Voordat de jury van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité de uitslag bekend maakt, moet er tot 19.00 uur worden gewacht. Dan spreekt de voorzitter het verlossende woord: Post Linschoten van de Veiligheidsregio Utrecht is Kampioen van Nederland.
Bij de nieuwe kazerne in Linschoten staan een kleine honderd collega's, vrienden en andere belangstellenden te wachten tot de winnende ploeg is teruggekeerd. Onder de vrolijke klanken van blaaskapel ZWUP, knallende champagnekurken, slingers en confetti wordt de Linschoten 822 ingehaald. De ploeg onder leiding van bevelvoerder Leon Bos en verder bestaande uit Mark de Boer, Gerwin van Vliet, André van Kempen, Jeroen de Wit en Wim Boer komt met gillende sirene het terrein opgereden. Daar brengt postcommandant Bonne-René van Ringelesteijn, mede namens de districtsleiding, zijn felicitaties over. Vervolgens is het tijd voor een hapje en een drankje en wordt uitgebreid het gespeelde incident besproken. Met een totaal van 1545 punten, waarvan 383 bonificatiepunten voor zowel technische uitvoering als redding, werd Linschoten de beste in de Klasse 112 noemen. In 1992 was de jeugdbrandweer van Linschoten ook al landskampioen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox