Logo zenderstreeknieuws.nl


Ad van der Wind heeft ook dit jaar weer, samen met zijn bestuursleden Marcel Peters, Bets van Dijk, Wim Visser, Frans Streng en José Breedveld, hard gewerkt aan een nieuw jaarprogramma. (Foto: Paul van den Dungen)
Ad van der Wind heeft ook dit jaar weer, samen met zijn bestuursleden Marcel Peters, Bets van Dijk, Wim Visser, Frans Streng en José Breedveld, hard gewerkt aan een nieuw jaarprogramma. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Cultuur minnend Montfoort hoeft niet ver van huis

Het programmaboekje voor het Theaterseizoen 2017/2018 van de Stichting Cultureel Montfoort is inmiddels voor het derde achtereenvolgende jaar bij de inwoners van Montfoort en Linschoten bezorgd. Komende zaterdag begint het seizoen met de Montfoortse Uitmarkt.

Montfoort - Algemeen coördinator Ad van der Wind vertelt dat Cultureel Montfoort in 2013 spontaan is ontstaan door toedoen van Toneelgroep Graaf Jan. Nadat deze zich had terug getrokken, is er besloten om een stichting op te zetten. In 2015 begonnen met 'slechts' drie voorstellingen, is het programma inmiddels flink uitgebreid."
Van der Wind heeft ook dit jaar weer, samen met zijn bestuursleden Marcel Peters, Bets van Dijk, Wim Visser, Frans Streng en José Breedveld, hard gewerkt aan de voorbereiding van het programma. Daarbij werd een van de doelstellingen, om de verenigingen binnen Montfoort te laten samenwerken, niet uit het oog verloren. Het programma voor het komende theaterseizoen bestaat uit dertien verschillende voorstellingen, met de nadruk op 'voor elk wat wils'. Zowel toneel, cabaret, muziek en kunst passeren de revue.
Daarnaast is er dit seizoen ook aandacht voor de kinderen van 4 tot en met 7 jaar, die tijdens een interactieve voorstelling spannende avonturen kunnen beleven.
De presentatie is dit jaar enigszins anders van opzet, omdat een Cultureel Rondje Montfoort niet meer te organiseren valt. Daarom is zaterdag 16 september Zalencentrum Sint Joseph the place to be. Natuurlijk is de toegang gratis. Van 16.00 tot 20.30 uur kan er genoten worden van alles wat het komende seizoen door Cultureel Montfoort wordt aangeboden. De verenigingen, clubs, muziek, zang en dans geven dan, verdeeld over twee zalen, een voorproefje van wat zij de komende maanden te bieden hebben. "Natuurlijk hoeven de mensen komende zaterdag niets van het programma te missen, want ook voor de inwendige mens is gezorgd. Speciaal voor deze dag is er voor slechts 7,50 euro een Uitmarkt-menu samengesteld", zegt Ad van der Wind. "Ik kan de mensen alleen maar adviseren om het programmaboekje nog eens goed te bestuderen en daaruit hun keuze te maken."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox