Logo zenderstreeknieuws.nl


Een aantal leden van het bestuur van Het Knooppunt met v.l.n.r. Ton van der Made, Theo van Kortenhof en Bart Vlooswijk. (Foto: Paul van den Dungen)
Een aantal leden van het bestuur van Het Knooppunt met v.l.n.r. Ton van der Made, Theo van Kortenhof en Bart Vlooswijk. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Het Knooppunt dé vereniging voor sociaal actieve senioren

Seniorensociëteit Het Knooppunt is inmiddels een begrip in Montfoort en Linschoten. Opgericht in 1968 en volgend jaar een halve eeuw oud, of jong. Met meer dan duizend leden is Het Knooppunt een grote vereniging voor sociaal actieve ouderen vanaf 55 jaar.

Montfoort - Nog niet zo lang geleden is er uitvoerig overleg geweest tussen Het Knooppunt en de plaatselijke afdelingen van het Rode Kruis, de Zonnebloem en de SWOM. De SWOM besloot een aantal activiteiten af te stoten. Inventarisatie van de activiteiten heeft er toen toe geleid dat een aantal werden 'verhuisd' naar een van de genoemde organisaties. Bestuurslid Ton van der Made: "Nederland kent inmiddels een groeiend aantal, vooral actievere ouderen, die deelnemen aan tal van activiteiten. Er wordt onder andere veel gewandeld en gefietst. De 'nieuwe' ouderen zijn veel mobieler en derhalve ook veel actiever dan zo'n vijftig jaar geleden. Zij zijn het die graag actief willen deelnemen aan verschillende activiteiten en de geraniums ver van zich af houden."
In de kolom hiernaast treft u een opsomming aan van de verschillende activiteiten binnen Het Knooppunt, waarop het gezegde 'Voor elk wat wils' zeker van toepassing is. Het lidmaatschap van Het Knooppunt kost slechts 7,50 euro per jaar. In 'Contact', het informatiebulletin voor leden en donateurs staan, naast de wekelijkse activiteiten, welgeteld 33 niet-wekelijkse activiteiten voor de maanden september tot en met begin december vermeld. Daartussen staan ook drie excursies, waarvoor afzonderlijk moet worden betaald.
Zo staan de Maeslantkering in Hoek van Holland en een bezoek aan het Jenevermuseum in Schiedam gepland. Maar ook een rondleiding in het oude stadhuis en een stadswandeling in Utrecht. Het museum Klok en Peel en de Sterrenwacht in Asten en het Maarten van Rossumpad prijken op de lijst. Daarnaast organiseert het bestuur, in samenwerking met de Rabobank op maandag 30 oktober een middag over allerlei vormen van oplichtingtrucs met daarin zaken als phishing, babbeltrucs en andere verborgen verleiders die geld, sieraden en gevoelige informatie kunnen ontfutselen. Er is plaats voor honderd mensen, dus aanmelden is zeker nodig.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox