Logo zenderstreeknieuws.nl


Later als ik groot ben…. Zo luidt de titel van de eerste gedichtenbundel van Frieda de Geest-de Jong (73) uit Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen)
Later als ik groot ben…. Zo luidt de titel van de eerste gedichtenbundel van Frieda de Geest-de Jong (73) uit Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Montfoortse debuteert met gedichtenbundel: Later als ik groot ben….

Later als ik groot ben…. Zo luidt de titel van de eerste gedichtenbundel van Frieda de Geest-de Jong (73) uit Montfoort. Hierin een verzameling gedichten die door haar de afgelopen jaren zijn geschreven.

Montfoort - Vanaf haar prille jeugd heeft zij gedichten geschreven. ''Eerst waren het nog versjes maar in de loop van de tijd werden ze steeds meer een afspiegeling van het dagelijkse leven.'' Als dochter van een middenstander leerde zij al vroeg wat hard werken betekende. Lange tijd hielp zij haar ouders in het bedrijf. De harde leerschool van het leven heeft haar gemaakt tot wat zij is; een mensenmens, met soms wat cynische trekjes en met ruime interesses in de wereld om haar heen die zij zo mooi weet weer te geven.
Vanaf haar jeugd maakt Frieda de Geest al dan niet bewust gebruik van alliteratie, ook wel letterrijm genoemd. Bij alliteratie zijn de eerste klinkers of medeklinkers van twee of meer beklemtoonde woorden hetzelfde. Deze zelfde tonen zorgen voor een muzikaal en vloeiend effect, waar de schilder en dichter Lucebert om bekend is.
Frieda werd door haar jongere zus Wil attent gemaakt op de DichtersGroep Woerden. Deze (amateur)dichters komen maandelijks bijeen om de eigen poëzie te bespreken. Het was Willem Jacobs van de DichtersGroep Woerden die haar het laatste zetje gaf. In "Later als ik groot ben…" staan een aantal prachtige gedichten waaronder "Stil Gebed, Vandaag en De Nalatenschap van Juf B."
Dichter Luuk van Zutphen die haar heeft geholpen bij het redigeren en samenstellen van de bundel zegt daarover: "Deze bundel is een fraai overzicht van haar schrijfkunst." Haar vriendin Maartje van Dijk is zij dankbaar voor het nalezen en haar goede ideeën.
Zaterdag vindt in Woerden de officiële presentatie plaats. Daarna is de bundel in Woerden te koop bij boekhandel De Hoeksteen en bij boekhandel Libris. In Montfoort is de bundel te koop bij de Mado.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox