Asif Muhammad veroverde medailles op alle afstanden waarop hij startte, waaronder heel veel goud. (Foto: Jannes Wolff)
Asif Muhammad veroverde medailles op alle afstanden waarop hij startte, waaronder heel veel goud. (Foto: Jannes Wolff) Foto:

SVO’er Asif Muhammad smaakmaker op NK-inline skaten

Algemeen 130 keer gelezen

Met een rijke oogst aan medailles kijkt SVO terug op een succesvol NK baan en Weg op de inline-skates. Grootverdiener was Asif Muhammad, die op alle afstanden waar hij startte een medaille veroverde en met kilo’s edelmetaal naar IJsselstein afreisde. Maar ook Tom van Vliet, Demi Benschop, Cas van Deuren en Sem van Beek reden puike races.

Oudewater - Op de openingsafstand op de 200-meterbaan in Heerenveen sloeg kadet Asif in de jongste groep onmiddellijk toe. Zijn doel goud was na één afstand al bereikt. Voor Cas van Deuren en Sem van Beek was er veel aan gelegen om finales te rijden, waar ze op de 200 meter direct in slaagden. Maar Asif’s honger naar titels was nog niet gestild. Nog geen drie uur later stond hij ook op de 1000 meter op de hoogste tree. Als toetje pakte sprinter Asif ook op de eerste stayersafstand van het toernooi een bronzen medaille, terwijl Tom van Vliet en Demi Benschop op de punten/afvalkoers bij de senioren in de middenmoot eindigden.
De tweede dag begon Asif nog enigszins bescheiden door het op de 500 meter bij zilver te houden. Cas van Deuren haalde op dezelfde afstand zijn tweede top 10-plek. Tom van Vliet miste op de sprintafstand de finale op slechts 12 duizenden van een seconde. Demi Benschop haalde de kwartfinale en moest na een aanvallende race uiteindelijk met een 13e plek genoegen nemen.

Explosief

Ook de tweede race van de tweede dag leverde Asif zilver op. Zijn specialiteiten, een bliksemstart en een explosieve demarrage, konden tegenstander Chris Berkhout in de afvalkoers niet verschalken, hoewel hij Asif pas op de streep wist terug te halen. Het hoogtepunt van de dag vormde de aflossing. Het leverde behalve een reeks spectaculaire wedstrijden, nog eens twee medailles op voor de SVO-rijders. Asif pakte met zijn ploeg bijna speels het goud, terwijl Tom van Vliet met zijn team na een tumultueuze race maar net de hoogste tree van het podium miste.
De laatste dag werden op de skeelerbaan in Wolvega afgewerkt en ook hier eiste Asif een hoofdrol voor zich op door de onelap te winnen. De wedstrijd over een enkel rondje van 400 meter was ook de specialiteit van Cas van Deuren, die dankzij zijn snelle start vrij makkelijk de halve finale haalde, maar daar helaas strandde.
De uitsmijter van de dag werd op een drijfnatte baan verreden: de puntenkoers leek van veraf meer op een zwemwedstrijd dan een race op de inline-skates. Het weerhield Asif ook in deze omstandigheden er niet van weer doodleuk goud te pakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10