Keeper Anne Visser maakt belangrijke redding voor IJsseloever Dames 1.
Keeper Anne Visser maakt belangrijke redding voor IJsseloever Dames 1. Foto: Tony Buijse

Nipt verlies voor IJsseloever Dames 1

Algemeen 98 keer gelezen

IJsselstein - In de 4e speelronde van de competitie in Poule B van de Eerste Klasse speelt IJsseloever Dames 1 thuis tegen Zwart-Wit Dames 1. Na 3 rondes staat IJsseloever D1 op een 6e plaats met 4 punten: een wedstrijd gelijk gespeeld, één verloren en één gewonnen. Zwart-Wit staat op een 11e plek, met 2 punten, één keer verloren en twee keer gelijk gespeeld. Beide teams speelde al gelijk tegen Etten-Leur. Alles wijst erop dat het een spannende wedstrijd wordt tussen twee gelijkwaardige teams.

Als het eerste kwart begint gaan beide teams goed van start. Er zijn kansen voor zowel IJsseloever als voor Zwart-Wit. In het tweede kwart komt Zwart-Wit sterk opzetten. De thuisploeg wordt op hun eigen helft gehouden en komen daar slechts enkele keren vanaf. De dames van Zwart-Wit weten steeds heel goed voor elkaar aanspeelbaar te zijn en proberen in één groot offensief de ene kans na de andere te creëren. IJsseloever blijft echter zeer goed verdedigen en maakt geen fouten, waardoor strafcorners uitblijven. Goalkeeper Anne Visser maakt meerdere belangrijke reddingen en weet haar doel leeg te houden. Met 0-0 gaan de teams de rust in.

Na de rust blijkt IJsseloever weer zeer strijdbaar. Er wordt weer op de helft van Zwart-Wit gespeeld. Ook zijn er een paar fraaie kansen. Aan het eind van het derde kwart weet Zwart-Wit voor het doel van IJsseloever te komen en de bal achter de keeper te slaan. Tot het eind van de wedstrijd laten beide teams mooi hockey zien. Zwart-Wit probeert de wedstrijd naar zich toe te trekken en IJsseloever gaat op jacht naar de gelijkmaker. De teams houden elkaar echter in stand en verdere doelpunten blijven uit.

IJsseloever Dames 1 – Zwart-Wit Dames 1: eindstand 0-1

Na deze speelronde zakt IJsseloever Dames 1 naar de 9e plek in de Poule B van de Eerste Klasse. Zoetermeer verliest uit bij Craeyenhout en Warande wint van Alphen. Daardoor wordt Warande de nieuwe lijst aanvoerder. Zwart-Wit stijgt naar de 7e positie.

Volgende week zondag, 13 oktober 2019, speelt IJsseloever Dames 1 uit, bij Rijswijk Dames 1. Die wedstrijd wordt gespeeld aan de Lange Kleiweg, te Rijswijk.
Op 20 oktober is de volgende thuiswedstrijd van de IJsseloever. Dan wordt de competitiewedstrijd gespeeld tegen Alphen Dames 1. Deze wedstrijd begint om 12:45 uur en wordt gespeeld op Sportpark IJsseloever.

Hockey Club IJsseloever | Zomerdijk 42 | 3402 MJ IJsselstein

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 16 uur geleden
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10