De columns van Margreet

Boodschappen doen

Waar je tegenwoordig niet op moet letten bij de juiste keuze bij de aankoop van producten! En of je nu een nieuwe jas voor de winter gaat kopen, een andere auto aan wilt schaffen of gewoon je wekelijkse boodschappen bij de supermarkt haalt, er zijn steeds meer vragen die je jezelf kan stellen voordat je over gaat tot kopen. Is het land van herkomst wel okay? Is er kinderarbeid aan te pas gekomen? Welke grondstoffen zijn gebruikt? Is het energieverbruik okay? Is het product duurzaam gemaakt en hoe dan? Is de maker wel eerlijk beloond voor al zijn of haar werk? Zitten er niet teveel suikers in? Wat zijn de E-nummers die gebruikt zijn? En welke deugen en welke deugen zeker niet? Is het aankoopbedrag niet te laag in verhouding tot de waarde van het product? Met andere woorden klopt de prijs wel een beetje?

Je mag wel een super inschattingsvermogen bezitten om te kunnen inschatten wat eerlijk, gezond en ook nog eens duurzaam is. Ja, gelukkig staat er op de meeste producten in de supermarkt wel héél veel informatie tegenwoordig. Over land van herkomst, manier van verwerken, manier van verpakken en alle ingrediënten natuurlijk. Maar wie heeft de tijd om dat allemaal te lezen?
Dus je pakt toch zomaar weer mis en maakt een grote inschattingsfout bij keuzes die je zo graag bewust wilt maken. 'Ai, toch weer veel te veel suiker in dat gezond uitziende tussendoortje. Oeps, deze winkel is wel erg goedkoop! Het kan niet waar zijn dat iemand hier eerlijk aan heeft verdiend!'
Wat een moeilijke en ingewikkelde keuzes moet je maken als je aan het winkelen bent!
Er zijn mensen die zich daar niet druk om maken of het domweg allemaal niet willen weten. "Het zal wel meevallen en iedereen doet er toch aan mee? Die winkel is zo lekker goedkoop! "
Ook dat is natuurlijk een keuze, ook al denken mensen dat ze dan geen keuzes maken.
Maar gewoon boodschappen doen vind ik soms behoorlijk ingewikkeld geworden!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden