Logo zenderstreeknieuws.nl


De drie organisatoren van de pupquiz, die aanstaande vrijdag voor het eerst wordt gehouden. Foto: Janneke Severs-Hilgeman
De drie organisatoren van de pupquiz, die aanstaande vrijdag voor het eerst wordt gehouden. Foto: Janneke Severs-Hilgeman

Eerste pubquiz: bij succes volgen er meer

Linschoten - Het is niet de eerste keer dat Stichting LiBel een activiteit voor het dorp Linschoten organiseert en zeker ook niet de laatste. Om het dorp leuker te maken wordt op vrijdag 21 oktober in het plaatselijke Koffiehuis het Wapen van Linschoten en Snelrewaard de allereerste Linschotense Pubquiz gehouden.

Stichting Linschotens Belang (LiBel) is officieus al omstreeks 30 jaar in het dorp actief met de organisatie van bijzondere activiteiten. Eén daarvan is de plaatselijke Sinterklaasintocht die dit jaar in Linschoten op 19 november wordt gehouden."Het geeft elk jaar weer heel veel voldoening maar aan voorbereiding slurpt het vrije tijd" vinden Eric Jan Hagoort, Ingrid Kautz en Frans van Petegem, leden en vrijwilligers van LiBel.

Triviant

Voor de Pubquiz worden teams van tenminste vijf personen gevraagd. Die teams kunnen worden samengesteld uit verenigingsleden maar ook uit familie, buren, vrienden of kennissen.

"Wat we gaan doen lijkt wat op het spel Triviant maar dan anders", leggen de organisatoren uit. "Het is een vraagspel met afwisselende vragen over bijvoorbeeld sport, aardrijkskunde, geschiedenis, muziek en actualiteiten maar ook andere algemene vragen. Het zijn vragen over een breed vlak. Ook beeld en geluid worden gebruikt. Er worden zeven rondes gespeeld van 15 vragen."

Saamhorigheid

"Natuurlijk is er en wedstrijdelement, maar het zal vooral gaan om de gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel", vervolgen zij. "Bij voldoende animo zal er een half jaar lang elk maand een Pubquiz georganiseerd gaan worden. Mogelijk komt er uiteindelijk een all-over winnaar, maar dat is afhankelijk van het enthousiasme van de Linschotenaren."

De toegang bedraagt 2,50 euro. Inschrijven uitsluitend via info@stichtinglibel.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten