Afbeelding

Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein & Lopik

Algemeen 352 keer gelezen

De Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik heeft meer dan 150 vacatures bij meer dan 100 verschillende organisaties. Deze keer schenkt de Vrijwilligerscentrale aandacht aan de volgende vacatures.

Theater Pantalone zoekt:

Coördinator kledingteam

Het kledingteam bestaat momenteel uit 12 personen die zorgen voor de kleding voor de producties van Kwibus. Deze kleding wordt door de medewerksters genaaid of uit de bestaande collectie gehaald. Het kledingteam is opgedeeld in 3 teams: 1 team werkt op maandagavond, 1 team op de dinsdagmorgen, 1 team werkt thuis.

Lichttechnicus

Het verzorgen van het geluid bij voorstellingen van Theaterstichting Kwibus in Theater Pantalone of bij de eigen programmmering van Theater Pantalone. Theater Pantalone heeft een behoorlijk omvangrijke techniekgroep. De bediening van al de apparatuur vraagt enig technisch inzicht, maar je moet ook belangstelling hebben voor de voorstelling. Daarbij is niet alleen de voorstelling van belang, maar ook een goede afstemming met (externe) huurders.

Bestuurslid

Theater Pantalone wordt bestuurd door de Stichting Beheer Pantalone, de stichting die ook de eigenaar is van het gebouw. Deze stichting werkt nauw samen met Theaterstichting Kwibus, de hoofdgebruiker van Pantalone. De organisatie rondom Pantalone is een 100% vrijwilligersorganisatie, waarin de verschillende activiteiten wel op een professionele manier worden verricht: licht- en geluidtechniek, gebouwonderhoud, horeca. Dit vergt van het bestuur een constante aandacht: nadenken over vrijwilligerswerk, over exploitatie en ontwikkeling van het theater, maar ook enthousiasmeren en zelf de handen uit de mouwen steken.

Historische Kring IJsselstein zoekt:

Redactieleden

Voor het mooie tijdschrift “Bijdragen tot de geschiedenis van IJsselstein Stad en Land “ is men op zoek naar 2 redacteuren. De doelgroep van het tijdschrift is een historisch geïnteresseerd publiek in de geschiedenis van IJsselstein in de breedste zin van het woord.

Duurzaam Lopikerwaard zoekt:

Vrijwilliger bekend met elektronica voor Repair Café

Wij zijn een enthousiaste groep vrijwilligers met allerlei talenten. Helaas missen wij nog iemand met interesse in elektronica. Heb je ervaring op dit gebied dan verwelkomen wij je graag 1x per maand op de 1e donderdag!

Stichting Pulse zoekt:

Barmedewerker

Voor Wijkcentrum de Oase zoeken zij een gezellige en gastvrije barmedewerker voor maandagmiddag. Flexibiliteit wordt op prijs gesteld zoals invallen op een andere dag als iemand niet kan. Daarbij ook andere vrijwilligers helpen met koffie/thee en opruimen ruimtes. Dagelijks zijn er allerlei activiteiten in de Oase waarbij bezoekers een kopje koffie/thee/drankje kunnen krijgen. De barmedewerker(ster) verzorgt de drank en draagt zorg voor het geld dat hiervoor betaald wordt.

Planner Pulsependel (met spoed)

Naast een vaste rittenlijst kunnen inwoners van IJsselstein bellen voor een rit naar het ziekenhuis, dokter, activiteit, kapper, fysiotherapie of bezoek. De planner bespreekt deze rit en kijkt dan of het past in de planning. Als de planning gemaakt is belt hij/zij de chauffeur en mailt de gegevens door.

Gastvrouw/heer aanschuiftafel

Samen eten is altijd gezelliger dan alleen. Daarom heeft Pulse in locatie Zenderstein 2 aanschuiftafels die druk bezocht worden. Om wat centraler te blijven gaan wij starten met nog een aanschuiftafel maar dan in locatie de Oase. Deze zal 1x per maand plaatsvinden (3e dinsdag) van 16.30 – 20.00 uur. Pulse zoekt een aantal gastvrouwen/heren die het leuk vinden om deze maaltijddienst te realiseren. De taken bestaan uit tafels dekken, eten te bereiden (warm maken), af te wassen en op te ruimen. Uiteraard eet u ook mee.

Wandeltrainer

Ben jij gek op wandelen? Lijkt het jou leuk om samen met anderen te wandelen? Start dan een wandelgroepje. Jij bepaalt wanneer, de frequentie en hoeveel kilometer je loopt. Van Pulse krijg je de opleiding Begeleider wandelsport cadeau!

Kindertelefoon zoekt:

Gastlesvrijwilliger

Je bent 18 jaar of ouder. Het lijkt je leuk om het werk van De Kindertelefoon onder de aandacht te brengen bij kinderen via gastlessen op scholen. De gastlesvrijwilliger geeft voorlichting aan kinderen en jongeren over het werk van De Kindertelefoon. Dit wordt gedaan in de vorm van gastlessen, die worden gegeven aan leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 5, 6, 7 en 8) en aan leerlingen op de middelbare school in de onderbouw (klas 1 en 2). Voor je aan de slag gaat, krijg je een gedegen, verplichte training. Na het afsluiten van de training ga je aan de slag.

Museum IJsselstein zoekt:

Een doe-het-zelver

Het technisch team van het museum zoekt naar een ‘doe-het-zelver’, die van aanpakken weet en die er niet voor schrikt om een wandje te plaatsen of te verwijderen, consoles te maken en te schilderen en die ook nog een stekker aan een snoer kan zetten. Dus kort gezegd: een ‘duizendpoot’.

Stichting DARA Europe zoekt:

Een enthousiast teamlid (m/v)

Als teamlid draag jij je steentje bij tijdens het organiseren van fondsenwervende activiteiten of bij evenementen waar DARA-Europe aanwezig is. De activiteit kan zijn in de vorm van verkoop van de Cambodjaanse producten of geef je een korte presentatie tijdens een bijeenkomst. Afgezien van de vergaderingen, die eens in de zes weken ongeveer twee uur van je tijd vragen, kost het je enkele uurtjes per week aan tijd en energie die je er zelf bereid bent in te investeren om bovenstaande te realiseren. Wat de stichting betreft een kleine tijdsinvestering, die enorm veel goeds oplevert: kijk maar eens op www.dara-europe.nl voor meer info over de stichting en het team.


Contact

Bezoekadres Vrijwilligerscentrale en openingstijden: Bibliotheek  Lek & IJssel, Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein. Aanwezig:  woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur . Telefonisch: 06-52292057 of 030-6887030.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23