Logo zenderstreeknieuws.nl


Sinterklaas wordt gefilmd in Linschoten voor speciale filmpjes. Foto: Stichting Libel
Sinterklaas wordt gefilmd in Linschoten voor speciale filmpjes. Foto: Stichting Libel

Sinterklaas acteert in films Linschoten

LINSCHOTEN - Omdat het leuk is voor het dorp en om de spanningsboog voor de plaatselijke Sinterklaasintocht op zaterdag op te bouwen wordt door Stichting LiBel weer gewerkt aan een nieuwe serie Sinterklaasfilmpjes.


Het is alweer de derde jaargang van Sint-in-Linschoten-filmpjes.Gemaakt door Linschoters voor de Linschoter jeugd. Het script werd voor editie 2016 in grote lijnen uitgezet door Stichting LiBel, Sinterklaas en de Pieten. Tijdens de filmdagen werd de verhaallijn ter plekke verder ingevuld. "Kosten noch moeite werden gespaard om er iets moois van te maken", leggen regisseurs Onno Cleijpool en Eric Jan Hagoort uit.

Voor een deel van de filmopnames reisde de crew af naar Zeeland. In het dorp werden eveneens beelden vastgelegd. Waar tijdens vorige edities medewerking werd verleend door plaatselijke winkeliers is deze keer een beroep gedaan op het verenigingsleven. Brandweer- en gymnastiekvereniging, dansstudio en gymnastiekdocenten verleenden hulp. Petra van Hartskamp bleek een getalenteerd filmburgemeester.

Drie lange dagen werd door maar liefst drie cameralieden gefilmd. De gemaakte opnames worden gereduceerd tot omstreeks vijf maal 10 minuten film. Tot begin november hebben de filmmakers de tijd om er een mooi geheel van de maken. Vanaf maandag 14 tot en met vrijdag 18 november, in de week voor de plaatselijke Sinterklaasintocht op zaterdag 19 november, wordt elke dag een nieuw filmpje aan de serie Sint-in-Linschoten-serie toegevoegd.

Kijk voor meer filmpjes op www.sintinlinschoten.nl/filmarchief.

Reageer als eerste
Meer berichten