De columns van Margreet

Balansen

Aan het eind van het jaar maken veel mensen de balans op. Zeker voor ondernemers is dat een belangrijk moment. Alle bezittingen, voorraden en inkomsten worden bij elkaar opgeteld en op de andere schaal liggen de schulden, kosten en uitgaven. De grote vraag die beantwoord moet worden is; Was het een goed jaar en zijn de inkomsten en bezittingen gegroeid of in ieder geval positief gebleven? Maar ook op het persoonlijke vlak kun je de balans opmaken aan het einde van een jaar. Hadden de tegenvallers, verliezen of zelfs dramatische gebeurtenissen ook hun positieve tegenpolen? Zodat de balans toch positief kan blijven en we de moed hebben om het nieuwe jaar weer aan te durven? We zijn vaak op zoek naar een goede balans en naar datgene wat goed is en wat niet. Het is puur plussen en minnen zowel privé, in het zakenleven en ook in de plaatselijke politiek. Aan het einde van het jaar hebben we de behoefte om de balans op te maken, te kijken naar de resultaten en de boeken van 2017 te sluiten en weer opnieuw te gaan beginnen.
Hier en daar liggen er in Montfoort en in Oudewater ook wel wat balans dingetjes in de politiek. Ik hoef ze waarschijnlijk hier niet meer bij name te noemen, iedereen weet wel wat ik bedoel. De balans van 2017 zal opgemaakt moeten worden en ook al lijkt het hier en daar een dikke min te worden, we zullen er voor moeten zorgen dat we weer in de positieve 'cijfers' terecht gaan komen. De resultaten van het oude jaar zijn leidend voor de keuzes van het nieuw jaar. Zo werkt dat nu eenmaal.
Dat maakt dat aan het begin van dit nieuwe jaar alle zeilen bijgezet moeten worden, alles uit de kast gehaald moet worden en men met elkaar de schouders eronder moet zetten. Werk aan de winkel! Leren van het verleden, je verliezen nemen en met nieuwe moed en inspiratie weer verder.
Succes ondernemers! Houdt goede moed alle burgers! Durf opnieuw te vertrouwen wethouders, ambtenaren, raadsleden en burgervaders!

Shopbox

Meer berichten