Burgemeester Van Hartskamp feliciteert het gouden bruidspaar Van der Lek. (Foto: Paul van den Dungen)
Burgemeester Van Hartskamp feliciteert het gouden bruidspaar Van der Lek. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Vonk werd een vlam voor gouden paar

Buck van der Lek (75) en Janny van der Lek-Vlietstra (73) stapten op 22 december 1967 in Naarden in het huwelijksbootje. Vijftig jaar later vierden zij met familie en vrienden hun gouden huwelijksfeest in de Willemshoeve in Woerden. Buck en Janny wonen al 44 jaar in Linschoten.

Linschoten - Vorige week donderdag kwam burgemeester Petra van Hartskamp het jubilerende echtpaar feliciteren. Naast haar felicitaties overhandigde zij de bruid een mooie bos bloemen. Buck van der Lek kwam op 8 jarige leeftijd, samen met zijn ouders, per boot vanuit het Indonesische Soerabaja naar Rotterdam. Via omzwervingen kwamen zij terecht in Noordwijk en later in Zandvoort. Buck studeerde voor electromonteur, maar vervulde zijn dienstplicht bij de Marine in Den Helder. In die tijd ontmoette hij Janny in Amsterdam. Na een voorzichtige periode werd, nadat zij hem in uniform had gezien, de vonk een vlam. Na een verkeringstijd en verloving traden zij eind 1967 in het huwelijk. Buck werkte intussen voor de Shell, de NAM en de Hoogovens, maar ook in de offshore industrie. Voor dat laatste was hij veel van huis en dat vond Janny geen prettige tijd. Toch hield hun huwelijk stand en als Janny dan op het feest zingt. "Als de dag van toen" dan blijkt het ook na vijftig jaar nog wel goed te zitten.

Het echtpaar heeft twee zonen en een dochter en vijf kleinkinderen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden