Logo zenderstreeknieuws.nl


De inwoners van Montfoort zijn over het algemeen erg positief over het personeel van het afvalBrengstation op de gemeentewerf aan het IJsselveld. (Foto: Paul van den Dungen)
De inwoners van Montfoort zijn over het algemeen erg positief over het personeel van het afvalBrengstation op de gemeentewerf aan het IJsselveld. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Inwoners vol lof over medewerkers afvalstation

Het afvalbrengstation van de gemeente Montfoort is gevestigd op de gemeentewerf aan het IJsselveld. Toen eind december een tevreden inwoner op Facebook zijn positieve bevindingen met de medewerkers niet onder stoelen of banken stak, werd zijn bericht met talloze Likes gehonoreerd..

Montfoort - Wat is er aan de hand, dat inwoners van Montfoort zich op Facebook zo positief uitlaten over een gemeentelijk onderdeel? Zenderstreeknieuws sprak op de gemeentewerf met John Mocking, regisseur buitendienst. De medewerkers hoefden zelf niet zo voor het voetlicht. "Er werken hier 15 mensen in de buitendienst. Het personeel is servicegericht en daarbij ook niet te beroerd om daarbij soms helpende hand toe te steken. Ik krijg hier wel vaker telefoontjes of e-mails van tevreden inwoners. Die deel ik altijd met mijn mensen of hang ze op het prikbord. De mannen zijn daar echt wel gevoelig voor, al laten zij dat openlijk niet zo merken."

Zes medewerkers volgden een cursus Klein Chemisch Afval (KCA) en keerden daarvan gecertificeerd terug. Mocking: ''Die mannen heb ik nodig om het afvalbrengstation op de afgesproken tijden open te kunnen houden, want er moet altijd een gecertificeerde medewerker aanwezig zijn. Ook hebben alle medewerkers geleerd om te gaan met agressie, maar dat komt gelukkig niet zo vaak voor."

Op de gemeentewerf kunnen inwoners zelf hun groot afval brengen. Van oude meubels, groot vuil, glas, een bepaalde hoeveelheid puin tot plastic, metaal en hout, maar ook verf en chemische vloeistoffen. De gemeentewerf wordt binnenkort uitgebreid waardoor het afvalstation bijna twee keer zo groot wordt. Er komt dan ook een container voor witgoed, zodat er voortaan ook ruimte is voor oude wasmachines en koelkasten. De verwachting is dat in maart de uitbreiding gereed zal zijn. De aanvoer van bedrijfsafval is niet toegestaan. Daarvoor moet de aanbieder zelf tegen daarvoor geldende kosten een afvalverwerker inschakelen, "De inwoners van deze gemeente zijn over het algemeen behoorlijk netjes met het aanbieden van grof vuil.''

Meer berichten

Shopbox