De columns van Margreet

Domdomdom

Het overkomt mij wel eens. Dat ik beschamend tegen mezelf zeg "Waarom doe ik dit?!" Een aantal weken geleden gebeurde het me weer eens. Via internet kocht ik iets wat ik niet in Oudewater kan kopen. Want ja, dat is voor mij belangrijk. Normaal koop ik bijna alles gewoon in Oudewater omdat ik heel gemotiveerd ben om lokaal zoveel mogelijk mijn boodschappen te doen. Dat zijn van die keuzes die je bij herhaling met steeds meer overtuiging kan maken. En zo is dat bij mij.
Maar toen gebeurde het dus dat ik via internet iets kocht. Niets aan de hand, dat mag ik best en dan gaat mijn geweten echt niet opspelen dat ik het dichtbij had moeten kopen of gewoon in de winkel omdat die het allemaal al zo moeilijk hebben. Ik kocht mijn ding en rekende via Ideal netjes af.Opeens verscheen er op mijn scherm nog een vraag. "Of ik het misschien vandaag al bezorgd wilde hebben?" Het product werd, zoals tegenwoordig al heel gebruikelijk is, al binnen 24 uur bezorgd. Dat was helemaal okay, ik had echt geen haast.
Maar de vraag stond er ineens of ik het vandaag al wilde hebben. Via hun speciale pakketdienst kon het al vandaag voor 22.00 geleverd worden. Ach, waarom ook niet, dacht ik onnadenkend. Ik klikte "ja" en kreeg de bevestiging dat het dezelfde dag geleverd zou worden. Het was 11.00 in de ochtend. Ik meldde aan mijn man dat er die dag vanaf 17.00 een pakketje geleverd zou worden. Het werd avond, geen pakketje. Het werd 21.00 geen pakketje. Maar, ja hoor, om 21.55 werd er aangebeld door een vriendelijke jonge man van de snelle pakketdienst. Net op tijd werd mijn pakketje geleverd.
Inmiddels had ik zoveel spijt van zo'n ondoordachte, domme keuze. Waarom wilde ik dat pakketje vandaag nog hebben? Waarom doe ik mee aan die tomeloze gekke maatschappij die vind dat alles NU moet? Het was totaal tegen mijn principe!
En op die momenten vind ik mezelf echt een beetje dom omdat ik me zo heb laten meeslepen in iets wat ik helemaal niet wil. Maar waarschijnlijk heb ik dat alleen.....

Shopbox

Meer berichten