Foto: Paul van den Dungen

Storm rukt dak van kantine VV Montfoort

Terwijl de storm van donderdag in kracht toeneemt loopt rond 09.00 uur een schoolklas met kinderen over de Bovenkerkweg in Montfoort naar de sporthal. Het is ongeveer 09.30 uur als de storm het volledige dak van de kantine van voetbalvereniging Montfoort eraf blaast.

Brokken vliegen eveneens richting de Bovenkerkweg, maar worden nog tegengehouden door de nog resterende bomen. Veel daarvan zijn vorige week gekapt. Een groot deel van het dak komt terecht op het hoofdveld. Ook het bord, waarop de eerstkomende wedstrijd wordt aangekondigd heeft het loodje gelegd. Voorzitter Marian van Schipstal had net haar zoon naar school gebracht toen zij het bericht ontving. Meteen is zij naar de kantine gegaan en trof daar een onbeschrijflijke ravage aan. In de kantine leek alles nog redelijk onder controle, omdat een groot deel van de isolatielaag het dak nog bedekte. Nadat het bericht via de sociale media werd verspreid, kwamen de eerste leden van de club al naar het complex.

Velen van hen hebben een baan in de bouw en begonnen meteen met het nemen van de nodige maatregelen. Loodgieter en timmerlieden begonnen meteen met het verder vastzetten van het nog resterende materiaal en grote zeilen werden opgehaald. Terwijl de wind heel langzaam wat in kracht afnam begon het te regenen. En dat laatste lijkt funest voor de binnenkant van het clubgebouw. Marian van Opstal loopt met alles wat maar een vorm van een emmer heeft door de kantine, want overal loopt het water met hele dikke druppels en op andere plekken met stralen uit het plafond.

Wethouder Ineke Langerak komt eveneens poolshoogte nemen. "Ik vind het verschrikkelijk wat hier is gebeurd. Het zal je gebouw maar zijn. Kijk eens wat een schade."

Samen met voorzitter Van Opstal looft zij de inzet van de leden die zo spontaan naar de vereniging zijn gekomen en nu met man en macht proberen te redden wat er te redden valt. Van Schipstal: "Zelfs van onze buurvereniging MSV'19 zijn al aanbiedingen gekomen en ook voorzitter Gijsbert Klein heeft al contact met ons gehad. Al deze spontane hulp bezorgt mij kippenvel."

De vereniging is verzekerd en een expert is onderweg om de schade te bekijken. Voorzichtige schattingen lopen naar een schade van 100.000 euro. Zeker nu niet zeker is wat het regenwater inmiddels aan extra schade heeft aangericht.
 

Meer berichten