Lijsttrekker Rob Jonkers (links) van Lokaal Montfoort en de nieuwe aanwinst Mat Herben, voormalig woordvoerder van Pim Fortuyn en Kamerlid namens de LPF.  ''Niet vanwege de brandende ambitie, maar het is nodig.'' (Foto: Richard Avontuur)
Lijsttrekker Rob Jonkers (links) van Lokaal Montfoort en de nieuwe aanwinst Mat Herben, voormalig woordvoerder van Pim Fortuyn en Kamerlid namens de LPF. ''Niet vanwege de brandende ambitie, maar het is nodig.'' (Foto: Richard Avontuur) (Foto: Richard Avontuur)

Voormalige LPF'er Mat Herben in Montfoortse politiek

Daar zaten ze plotseling in één zaal met hem. Mat Herben, voormalig woordvoerder van Pim Fortuyn en Kamerlid namens de LPF, maakte donderdag zijn opwachting tijdens een partijvergadering van Lokaal Montfoort. De Linschotenaar was aanwezig als het nieuwste lid van de lokale partij. ''Niet vanwege de brandende ambitie, maar het is nodig'', stelt hij.

Montfoort/Linschoten - De vergadering is voor Herben en zo'n twintig aanwezige leden van Lokaal Montfoort een eerste kennismaking. De nieuwste aanwinst zorgt direct voor reuring. Niet vanwege zijn aanwezigheid, maar wel doordat een persbericht over zijn positie op de kieslijst iets te vroeg naar buiten kwam. De Telegraaf meldde donderdagochtend al dat Herben op plek twee zou staan, terwijl de leden daar nog over moesten stemmen. Het zorgde voor gemor. ''Er is een persbericht onder embargo verstuurd, maar daar heeft De Telegraaf zich niet aan gehouden. Vervolgens hebben andere media dat bericht overgenomen. Voortaan sturen we geen berichten meer onder embargo'', verontschuldigt interim-voorzitter Luc Hoogstraten.

Na het vaststellen van de kieslijst borrelen bij de leden toch wat vragen op voor Herben. ''Jullie hoeven geen u tegen mij te zeggen'', verduidelijkt hij nadat de eerste vragen zijn gesteld. Herben zocht zijn heil bij Lokaal Montfoort omdat hij bij die partij aandacht ziet voor beide kernen, Montfoort en Linschoten. Hij ziet in het huidige politieke landschap te weinig aandacht voor die laatste. ''We verkeren weer in dezelfde situatie als in 1993 toen ik de werkgroep Leefbaar Linschoten oprichtte. Weer gaat het om Voorvliet en het dorpshuis in de kern Linschoten, en het slechte financiële beleid van de gemeente als geheel. Daarbij is de slechte communicatie met de inwoners én de gemeenteraad mij een doorn in het oog'', aldus Herben. Hij wil met zijn ervaring proberen de gemeentelijke koers te wijzigen. Rob Jonkers, die positief vooruit kijkt naar de verkiezingen en op meerdere zetels rekent: ''We zijn blij dat we met Herben veel politieke ervaring hebben binnengehaald.''

Meer berichten