Eric Vos van E-Fiber en wethouder Jan Vlaar bij de introductie van het glasvezelproject vorig jaar.
Eric Vos van E-Fiber en wethouder Jan Vlaar bij de introductie van het glasvezelproject vorig jaar. (Foto: Paul van den Dungen)

Glasvezel in gemeente Montfoort krijgt herkansing

Inwoners van Montfoort en Linschoten krijgen twee maanden langer de tijd om te kiezen voor glasvezel. Het gaat om een herkansing om alsnog voldoende mensen over de streep te trekken op weg naar 40% aansluitingen.

Montfoort - In februari en maart is de glasvezelwinkel opnieuw geopend voor het stellen van vragen aan E-Fiber of de providers. Er verschijnt ook een informatiekrant over E-Fiber, abonnementen en beloofde voordelen. ''Montfoort krijgt een tweede kans'', aldus Eric Vos van E-Fiber. ''Vaak wachten mensen op elkaar. Als ze zien dat de buurman is aangehaakt komen ze ook over de brug." In de gemeente Montfoort wordt het project nieuw leven ingeblazen met optimale informatie. Als eind maart de inschrijftermijn sluit en het percentage niet is gehaald, dan is het voor Montfoort einde verhaal.
Over het tot nu toe behaalde percentage aan abonnementen doet Vos geen uitspraak. "Dat is gevaarlijk. Wanneer het er weinig zijn zeggen de mensen, zie je wel, er is geen interesse en bij een hoger percentage begrijpen ze niet waarom je nog niet begint. Die 40% is gewoon nodig om een goede start te maken. Wij hebben al behoorlijk wat geïnvesteerd. Neem van mij aan dat we bij een dramatische lage belangstelling de inschrijfperiode niet zouden hebben verlengd en de stekker er al hadden uitgetrokken.''

Meer berichten