Foto: Hans van Oosterhoudt

Komt de bibliotheek terug in Montfoort en Linschoten?

Op aandringen van vijf fracties start de gemeente Montfoort een onderzoek naar de mogelijkheid om de bibliotheek te laten terugkeren.

Montfoort - Progressief Akkoord, D66, ChristenUnie, Inwonersbelangen en VVD dienden met succes een motie in waarin zij wethouder Marieke Lejeune opdracht geven om voor eind mei een scenario voor terugkeer van de bibliotheek in Montfoort en Linschoten uit te werken.
Door bezuinigingen hebben Montfoort en Linschoten sinds eind 2015 geen volwaardige bibliotheek meer. Alleen schoolkinderen kunnen, op school, nog bibliotheekboeken lezen. De vijf partijen vinden het een gemis. ''Wij vinden dat recht moet worden gedaan aan een goede bibliotheek'', stelde Paul de Jonge (D66). Een raadsmeerderheid dacht daar net zo over.
Tegenstanders CDA en Lokaal Montfoort vroegen zich af waarom de aanzet tot een terugkeer moest lopen via een motie. ''Dit verdient meer aandacht in een forum. En wat gaat het allemaal kosten?'', vroeg CDA-fractievoorzitter De Koning zich af.
Wethouder Lejeune kon zich wel vinden in de motie en wil wel voor mei met een notitie komen. ''Het gaat niet om een paar centen, dit zal een fors bedrag zijn. Maar nu veel fracties de situatie van de bibliotheek willen heroverwegen, zie ik wel kans om een scenario uit te werken.''

Meer berichten