Burgemeester Van Hartskamp bezoekt het gouden bruidspaar Van Ruth (Foto: Paul van den Dungen)
Burgemeester Van Hartskamp bezoekt het gouden bruidspaar Van Ruth (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Peter en Marian van Ruth een gouden paar

Het echtpaar Van Ruth in Montfoort kreeg vorige week vrijdag bezoek van burgemeester Petra van Hartskamp. Zij waren die dag precies 50 jaar getrouwd.

Montfoort - Op 2 februari 1968 traden Peter van Ruth en Marian van Ginkel in Den Haag in het huwelijk. Peter was daar filiaalhouder van een slijterij en toen de woning boven de winkel beschikbaar kwam besloot het stel te trouwen. Het echtpaar heeft een dochter en twee kleinkinderen. Peter had vanwege de economische omstandigheden de slijterij vaarwel gezegd en was via zijn broers bij het vleesverwerkingsbedrijf van Van der Laan in Leidschendam aan de slag gegaan. Dat bedrijf zat ook in Montfoort en toen daar nieuwe woningen beschikbaar kwamen verhuisden zij in 1974 met hun inmiddels 6-jarige dochter Dimph naar Montfoort, waar zij een woning in de Schepenenstraat betrokken. Marian ging aan de slag bij Ruinemans en werkte later 18 jaar bij fotostudio George Terberg in IJsselstein. Tot haar pensionering werkte zij bij Plus Autoschade in Montfoort. Nadat Van der Laan zijn bedrijf sloot vond Peter nog een baan bij de fotozaak Evotique in IJsselstein. Peter is erg handig en weet de meest creatieve creaties in huis te maken.
Binnenkort wordt Marian 70 en tijdens die gelegenheid krijgt hun gouden huwelijk een extra feestelijk tintje. Samen met familie en vrienden gaan zij die dag in huiselijke kring vieren.

Meer berichten