Voor de grap werd vorig jaar een advertentie uitgeknipt: bejaardenkoor gevraagd. Zo begon het, en zo ging het verder. (Foto: Rick Coelet)
Voor de grap werd vorig jaar een advertentie uitgeknipt: bejaardenkoor gevraagd. Zo begon het, en zo ging het verder. (Foto: Rick Coelet) (Foto: Rick Coelet)

Papekop Zingt Weer in toneelstuk Hendrik Groen

Voor de grap werd op 5 november vorig jaar een advertentie uit de Gouwe Koerier geknipt. Er werd een een 'bejaardenkoor' gevraagd voor het toneelstuk van Hendrik Groen. De annonce belandde op het bureau van Maria van den Hondel, dirigent van het koor 'Papekop Zingt Weer'. Zo begon het, en zo ging het verder.

Papekop - Korte tijd later schreef het koor zich in bij Bos' Theaterproducties en tot ieders verbazing werden zij geselecteerd voor de toneelvoorstelling in Gouda.
Tijdens deze voorstelling is het publiek deelgenoot van alle ups en downs in het uit boeken en van televisie bekende verzorgingstehuis van Hendrik Groen en zijn vrienden. Er zijn natuurlijk meer bewoners en daarom wordt de cast tijdens elke voorstelling bijgestaan door een koor uit de regio. Het koor speelt een figurantenrol op het toneel en brengt enkele oud-Hollandse liederen ten gehore.|
Er brak voor de leden van Papekop Zingt Weer een drukke tijd aan. Ze moesten flink repeteren op de opgegeven liederen die tijdens de voorstelling à capella en uit het hoofd gezongen moesten worden. Ook moest het informatieboek, met onder meer alle regieaanwijzingen, kleding en kleurstelling, uitgebreid worden bestudeerd. Vorige week dinsdag was het zover.
Twee uur voor de voorstelling moesten de zangers zich melden voor een repetitie met dirigente Sara, die de bejaardenbegeleidster in het tehuis speelt. De vijftien koorleden zaten tijdens de hele voorstelling op het toneel om te zingen en moesten ook spelletjes als bingo en gymnastiekoefeningen met bal in het bejaardenhuis meespelen. Het werd voor zowel het publiek als het koor een zeer geslaagde voorstelling waarin niet alleen de vrolijke, maar ook de tragische belevenissen van de bewoners op humoristische wijze werden uitgebeeld. Dit alles gespeeld door een fantastische groep acteurs, die door dit Papekopse koor enthousiast werden bijgestaan.

Meer berichten