Slash N’ Roses was een van de vier optredende Tribute-bands. (Foto: Paul van den Dungen)
Slash N’ Roses was een van de vier optredende Tribute-bands. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Hard, harder, hardst

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Linschotens Belang (LiBel) werd afgelopen weekend Het Vaartfeest georganiseerd.

Linschoten - Dat begon vrijdag met de Hollandse Avond met een keur aan artiesten in sporthal De Vaart. Het publiek kon genieten van een oer Hollandse avond met Tino Martin, Pascal Redeker, de Bolle Jan Show en Danny Froger. Zaterdagmiddag was er voor de kinderen een voorstelling van De Zandtovenaar. Ook konden zij spelen op de vele uitgestalde springkussens. De zaterdagavond stond in het teken van Legends of Rock Tribute Tour. Metallica by Present Danger, AC/DC by Bon Scotch, Guns N' Roses by Slash N' Roses en Iron Maiden by Powerslave. Die avond werden talrijke hits als Nothing Else Matters, Whole Lotta Rosie, Paradise City, The Number Of The Beast van deze wereldbands indrukwekkend én hard nagespeeld. Tijdens het optreden van Metallica met het nummer One, vroeg de Rotterdamse Smur de Roode (50) de Linschotense Nanda Koster (45) ten huwelijk. Daar ging een maandenlange voorbereiding door Sandra den Haan en haar zoon Sam aan vooraf.
Eric Jan Hagoort van LiBel spreekt van een zeer geslaagd weekend met zo'n 13.00 bezoekers. "Zeker de Rockavond trok publiek vanuit het hele land. In het oosten en noorden zijn dit soort optredens veel meer ingeburgerd. Er waren vanavond zelfs bezoekers uit Friesland en de Achterhoek.''

Meer berichten