Gijs van Kempen staat op 21 april in Waalwijk met zijn kickbike aan de meet voor Het Monster van Brabant. Een 230 kilometer lange steptocht. Zijn opbrengst is voor KiKa (Foto: Paul van den Dungen)
Gijs van Kempen staat op 21 april in Waalwijk met zijn kickbike aan de meet voor Het Monster van Brabant. Een 230 kilometer lange steptocht. Zijn opbrengst is voor KiKa (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Gijs gaat het Monster van Brabant verslaan

Wie kent hem niet, Gijs van Kempen. De soms strenge, maar rechtvaardige beveiliger bij feesten en partijen in de soos, de man op klompen met de grote trom bij ZWUP, monteur bij Terberg in IJsselstein, de man die houdt van uitdagingen en binnenkort voor KiKa op zijn kickbike het Monster van Brabant gaat verslaan.

Montfoort - Gijs vertelt: "Een van mijn vrienden uit militaire dienst had een horecagelegenheid gekocht. Hij ondervond in de weekenden nogal wat overlast en vroeg mij of ik daar aan de deur wilde komen staan. Dat werkte positief, maar de jeugd wist ook wanneer ik er niet was…." Inmiddels haalde Gijs van Kempen zijn beveiligingsdiploma's en ook Marcel Peters van de soos behaalde die papieren en begon voor zichzelf een bedrijfje om zo constant beveiliging te kunnen hebben. "Inmiddels zit ik al 25 jaar in de beveiliging. Heel belangrijk is het om een band met je publiek op te bouwen. Dat gaat soms met vallen en opstaan, want ik ben recht door zee, hou ook wel van een geintje, maar ken de grenzen. Een slappe, afwachtende houding is voor een beveiliger uit den boze. Inmiddels ken ik mijn pappenheimers en zij mij. Sinds enige tijd werk ik als beveiliger bij Uniseco in Woerden. Jammer dat de tijden zo zijn veranderd dat je het uitgaansleven moet bewaken om de mensen een veilige avond te kunnen bieden.''

Gijs van Kempen heeft soms een sportieve uitdaging nodig. Tegen Jessica Spruit, waarvan dochter Judith kort geleden haar kanker wist te overwinnen, zei Gijs dat hij een volgende uitdaging voor KikA zou doen. En die belofte gaat hij waarmaken. Zaterdag 21 april om 00.00 uur begint hij aan het 'Het Monster van Brabant'' , een 230 kilometer lange steptocht met ook de finish in Waalwijk. "Het wordt een monstertocht met na iedere 25 kilometer een kleine stop en na 100 kilometer een grote stop. Deelnemers onder meer uit Nederland, Italië en België doen hieraan mee." Sinds januari traint Gijs twee keer per week. Zijn streefbedrag van 1000 euro is bijna binnen, maar het mag ook wel wat meer zijn....

Ga naar de Facebookpagina van Gijs van Kempen. Klik in zijn bericht op de foto en steun Gijs ook financieel in het volbrengen van zijn Monstertocht voor Kika. Inmiddels staat de teller al op 945 euro, maar Gijs vindt dat KiKa wel wat meer verdient. Of kom op zaterdag 21 april ook naar sporthal De Slagen aan de Gaard in Waalwijk waar rond 18.00 uur de aankomst wordt verwacht. Er zijn alleen maar winnaars!

Meer berichten